În județul Maramureș, s-au produs mai multe accidente rutiere, joi seara, din cauza lipsei de intervenție a autorităților.

Stratul de zăpadă este consistent, dar autoritățile nu se grăbesc să curețe drumurile. Mai multe camioane au fost blocate din cauza poleiului, iar traficul este extrem de aglomerat. La începutul lunii decembrie, oficialii județului anunțau că s-au alocat peste 4 milioane de lei pentru deszăpezire.

Același lucru se întâmplă și în județul Satu-Mare, aflat tot sub avertizare meteo de vremea rea.

Participanții la trafic au semnalat aceste lucruri pe paginile de socializare și sunt extrem de revoltați.

Maramureș. Dezastru rutier, în urma ninsorilor

Pe principiul iarna nu e ca vara, dar și ati vrut zăpadă ca în basme, acum dezsăpeziți ca în povești, autoritățile găsesc mereu scuze.

La începutul iernii, când nu era zăpadă, toți oficialii județelor se lăudau că sunt pregătiți să intervină.

Câți bani dau autoritățile pe deszăpezire

În județul Sălaj sunt cinci drumuri județene care au intrat în reparații masive: DJ 108A- la limita Cluj-Bogdana, DJ 108 D- Crișeni- Cehu Silvaniei, DJ 191 C- Nușfalău – Crasna – Zalău – Creaca, DJ108D – Cehu Silvaniei – limita județului Maramureș, DJ110 – Măeriște – Doh – Dumuslău – Carastelec.

La Brașov, autoritățile au pregătit peste 4 milioane de lei pentru deszăpezire, iar suma poate crește, în funcție de necesități.

În prima etapă, se va interveni pe arterele principale, apoi pe străzile din cartierele mai mici.

În Bihor, consilierii județeni au alocat peste 8 milioane de lei, astfel încât deszăpezirea să fie făcută ca la carte. Sunt încheiate contracte cu cinci operatori economici care au garantat că au toate utilajele necesare.

La Sibiu a fost alocată pentru deszăpezire suma de 3,8 milioane de lei, dar poate fi suplimentată în urma unei rectificări bugetare.

Sunt pregătite peste 40 de utilaje de intervenție, iar în cazul secțiunilor de drum naționale, intrate în reparații, deszăpezirea va fi făcută de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.