Potrivit anchetatorilor din Maramureș, planurile migranților erau de a ajunge într-o țară din vestul Europei.

“Colegii noştri au identificat, la aproximativ 50 de metri faţa de linia de frontieră spre interior, pe direcţia localităţii Bercu, judeţul Satu Mare, un autoturism înmatriculat în Franţa. Era  condus de către un cetăţean francez, precum şi un grup format din opt cetăţeni străini. Deoarece persoanele în cauză nu îşi justificau prezenta în zona de frontieră, s-a luat măsura conducerii acestora la sediul instituţiei.  În cadrul verificărilor preliminare s-a stabilit faptul că şoferul, în vârstă de 28 de ani, este călăuza celor opt cetăţeni din Bangladesh, Afganistan şi Pakistan, cu vârste cuprinse între 17 şi 35 de ani.

Maramureș. România-Ungaria via Germania

“Cetăţeanul francez intenţiona să-i ajute pe cei în cauză să treacă ilegal frontiera în Ungaria. Avea ntenţia de a ajunge în Germania. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare cu privire la săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cei opt cetăţeni străini, precum şi cu privire la infracţiunea de trafic de migranţi pentru cetăţeanul francez”, a mai declarat Iulia Stan, purtător de cuvânt al Poliției de Frontieră, relatează Agerpres.

Migranții, problemă socială majoră în România

România se confruntă cun un val de agresiuni, de violențe, comise de migranți. Zilnic, sunt depistați migranți la punctele de frontieră. Din păcate, și cei care au drept de ședere în țara noastră comit fapte îngrozitoare. Timișoara a fost zguduită de crime înfiorătoare în ultima perioadă, ale căror autori și victime sunt migranții. În acest oraș se află cel mai mare centru de migranți din țară, dar ei preferă să recurgă la fapte antisociale.

După crimele din Timișoara, autoritățile din România au în plan să modifice legislația. Pe masa Guvernului se află un proiect de hotărâre cu privire la înăsprirea condițiilor de a primi migranți.