Acesta ar avea susținerea fostului deputat Dan Mihalache, fost ambasador al României la Londra. În fapt, îi este și naș de cununie.

Liderii liberali din Maramureș vorbesc despre posibila lui numire încă de la începutul lunii februarie, când coaliția a avut diverse negocieri pentru funcțiile în Guvern.

Neoficial, actual șef al SRI, Eduard Hellvig, nu va fi schimbat, decât dacă va fi numit ambasador la Berlin.

Sunt voci în coaliție care spun că funcția de șef al SRI este râvnită chiar de vicepremierul Dan Barna.

Maramureș. Ionel Bogdan, favorit la șefia SRI. Nu îl recomandă nimic, ci cineva

Dacă șeful SRI ar veni din județul Maramureș, ar fi cea mai importantă funcție pe care o primește un politician (PNL) din Transilvania.

A câștigat președinția CJ Maramureș în toamna anului trecut. A obținut 36% din voturile valabil exprimate.

Este unul dintre cei mai tineri președinți din țară. Potrivit CV-ului public, a fost secretar de stat în Cancelaria Primului Ministru în perioada decembrie 2019-octombrie 2020.

Anterior, a mai lucrat ca manager pentru o firmă de consultanță în fonduri europene.

Cu alte cuvinte, nu are nicio experiență în gestionarea unor servicii de informații. Astfel, nu se aplică dictonul ce îl recomandă, ci mai degrabă, cine îl recomandă. În cazul de față, unii dintre lideri PNL din Transilvania.

Inițial, se vorbea că ar putea prelua funcția de șef al SRI Maramureș, însă, aspirațiile sunt mai înalte după ce în spațiul public se vorbește tot mai des de numirea lui Hellvig, în funcția de ambasador la Berlin.

Funcția de șef al SRI este importantă nu doar prin prisma relațiile pe care le are cu președintele țării, ci mai ales în elaborarea strategiei de prelucrare a informațiilor care ajung în justiție.

Un raport al Înaltei Curți de Casație și Justiție arată că SRI nu mai este implicat în interceptarea românilor.