Lupta internă din PNL a început, de fapt, de câteva zile bune. Ludovic Orban și Florin Cîțu, primii care au anunțat intenția de a candida pentru șefia PNL, par că au dat startul unei campanii interne.

„Preşedintele PNL Maramureş, Ionel Bogdan, a supus dezbaterii acest subiect în cadrul şedinţei BPJ, iar liberalii maramureşeni au votat ca organizaţia să îl susţină pe Ludovic Orban pentru un nou mandat în fruntea partidului”,  , transmit liberalii din Maramureș.

La baza deciziei stau rezultatele electorale foarte bune, precizează președintele PNL Maramureș, Ionel Bogdan.

Orban a început să numere voturile. A fost în Transilvania

Până la acest moment, Orban pare a avea susținera majorității filialelor. Cele mai multe tensiuni le are cu membrii județului Cluj. Alin Tișe i-a declarat război deschis, după ce UDMR a numit prefectul în județ.

A avertizat că îi va uni pe toți cei care nu sunt de acord cu Orban într-o nouă platformă.

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, i-a repoșat public că nu înțelege realitățile Transilvaniei.

În replică subtilă, Orban s-a întâlnit cu câțiva lideri din Transilvania și i-a asigurat de suport.

„ Regiunea Centru se află printre regiunile cu o dezvoltare economică în creștere, prin ramuri importante ale industriei precum cea auto, prelucrarea lemnului, industria alimentară sau a materialelor de construcții.

În plus, datorită patrimoniului cultural, zona dispune de un potențial turistic important și diversificat. De aceea, dezvoltarea rețelelor de transport reprezintă o prioritate. Pentru o promovare cât mai amplă a regiunii.

I-am asigurat pe reprezentanții Regiunii Centru de toată colaborarea mea. Pentru implementarea proiectelor vitale pentru dezvoltarea acestei zone”, a transmis liderul PNL.

Congresul de alegeri al PNL va avea loc în toamna acestui an. Printre principalii contracandidați ai actualului lider, se află Florin Cîțu, în prezent premier.

Și acesta a început să se plimbe în terioriu, să fie prezent la anumite dezbateri  cu primari liberali. Sâmbătă, 6 martie, a fost prezent în județul Vrancea.