Update. Orban a făcut și primele declarații cu privire la scandalul momentului. Coaliția e din ce în ce mai șubredă. A dat un avertisment dur miniștrilor USR PLUS.

„ Orice ministru cu declarații împotriva premierului trebuie să aibă bagajele făcute
Dacă cineva vrea, din guvern, să dea declaraţii critice la adresa premierului, să scrie întâi demisia. După aia să dea declaraţii critice. Aici nu suntem într-o competiţie de vedetism, aici nu e război

Între PNL, USR-PLUS, UDMR şi grupul minorităţilor există o înţelegere pentru România privioare la guvernarea ţării, nu e vorba de un campionat de orgolii. E vorba de o răspundere uriaşă pe umerii noştri, să guvernăm România.”a declarat  liderul PNL, la Maramureș.

Știre inițială

Astăzi, 17 aprilie, președintele PNL, Ludovic Orban, este așteptat la Maramureș, unde va planta puieți, în comuna Șomcuța Mare.

Ulterior, va vizita sediile unor companii care produc  subansamble pentru aeronave Airbus şi Boeing, relatează Agerpres.

Evident, nu va evita să se întânească și cu liderii PNL, cu primarii din județ.

În fapt, Ludovic Orban pare să fie, mai degrabă, în campanie internă.

Organizația județeană a PNL Maramureș a transmis că îl susține pe Ludovic Orban, pentru un nou mandat, încă din luna februarie ac.

„Este foarte important să organizăm astfel de acţiuni cât mai des în perioadele prielnice pentru plantarea puieţilor. Ne dorim să dăm un exemplu pozitiv şi să contribuim activ la fenomenul de împădurire a judeţului nostru.

Colegii mei au răspuns afirmativ invitaţiei mele şi mă bucur că există deschidere la nivelul instituţiei cu privire la astfel de acţiuni, care vizează protejarea naturii şi creşterea suprafeţelor împădurite din judeţ. Totodată, am demarat o analiză a terenurilor degradate din judeţul Maramureş. Odată ce vom avea toate informaţiile, vom identifica fondurile necesare pentru a împăduri aceste terenuri”, a declarat Ionel Bogdan, preşedintele CJ Maramureş, pentru Agerpres.

Orban numără, în fapt, voturile. Miza e Transilvania

În fapt, campania internă a PNL este absolut evident. Ludovic Orban are în vizor, cu precădere județele din Transilvania.

Cu filialele din Ardeal a avut mai multe tensiuni, în urma negocierilor pentru unele funcții, cedate UDMR.

Liderii PNL din Cluj I-AU reproșat că nu înțelege, de fapt, necesitatea Transilvaniei.

În replică, Orban a dat de înțeles că aceasta este următoarea strategie de campanie internă. Congresul PNL va fi în tomna acestui an. Florin Cîțu ar utea fi un contracandidat.

„ Regiunea Centru se află printre regiunile cu o dezvoltare economică în creștere, prin ramuri importante ale industriei precum cea auto, prelucrarea lemnului, industria alimentară sau a materialelor de construcții.

În plus, datorită patrimoniului cultural, zona dispune de un potențial turistic important și diversificat. De aceea, dezvoltarea rețelelor de transport reprezintă o prioritate. Pentru o promovare cât mai amplă a regiunii.

I-am asigurat pe reprezentanții Regiunii Centru de toată colaborarea mea. Pentru implementarea proiectelor vitale pentru dezvoltarea acestei zone”, a transmis liderul PNL.