În timp ce încercau să aplaneze un conflict casnic în Ponorâta, județul Maramureș, oamenii legii au fost atacați de cei pe care tocmai credeau că i-au împăcat.

Maramureș. De la ce a pornit scandalul

A fost nevoie de intervenția jandarmilor pentru a-i potoli pe agresori. Conform IPJ Maramureș, 11 persoane sunt cercetate acum pentru ultraj.

Pe lângă închisoare, bătăusii din Maramureș trebuie să plătească și daunele materiale provocate Poliției.

Într-un comunicat de presă remis Agerpres, IPJ Maramureș explică de la ce a pornit scandalul.

Maramureș -Polițiști, atacați cu pietre și bâte

Poliţiştii au intervenit la un scandal în familie petrecut în Ponorâta, iar la faţa locului poliţiştii au identificat apelanta, o tânără de 23 de ani şi pe concubinul acesteia, un tânăr de 21 de ani.

Poliţiştii au aplanat scandalul, iar în momentul în care aceştia au vrut să plece de la locul evenimentului, tânărul a adresat ameninţări poliţiştilor.  Contrariați, au coborât din autospecială pentru a-l conduce la sediul poliţiei. Ulterior, , alte trei persoane au lovit autospeciala de poliţie cu bâte şi pietre, după care au fugit. În sprijinul poliţiştilor s-au deplasat la faţa locului luptători din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale şi jandarmi pentru aplanarea situaţiei”, explică IPJ Maramureș.Ma

Maramureș, în topul cazurilor de ultraj

Sindicatul Polițiștilor din Maramureș au tras un semnal de alarmă cu privire la cazurile de ultraj.

Județul Maramureș se află pe locul patru în topul celor mai multe cazuri de  agresiune la adresa polițiștilor.

Cei mai mulți dintre ei au avut nevoie de îngrijiri medicale. În anul 2018, s-au înregistrat cele mai multe cazuri de ultraj, 15.

Mai mulți polițiști au obținut daune morale în valoare de 7000 de euro, după ce au primit o sticlă în cap de la un bărbat.

Agresiunea a avut loc într-un bar, pe fondul consumului de alcool, iar pentru a-l potoli a fost nevoie de luptătorii speciali.