Ludovic Orban este, mai exact, într-o campanie internă a PNL. El a anunțat clar intenția de a candida pentru un nou mandat la conducerea partidului.

După ce liberalii din Cluj i-au reproșat că nu înțelege realitatea Transilvaniei și negociază totul în favoarea UDMR, Orban a început să-și mute atenția spre Ardeal.

Liderul liberalilor le-a transmis primarilor că până în 2027, vor fi alocate pentru investiții aproape 80 de miliarde de euro. Județul Maramureș este un pol de dezvoltare economică, susține Orban.

Maramureș. Promisiuni fabuloase de la sapă

„Am făcut o inventariere a proiectelor de investiţii în mai multe domenii (din judeţul Maramureş – n.r). De la parcul industrial (…), locaţia parcului industrial care există ca intenţie din ce în ce mai clară şi sprijin guvernamental pentru realizarea parcului industrial. Am discutat de centura Băii Mari, de centura Sighetului , de podul peste Tisa, sunt proiecte, de asemenea, extrem de importante. Şi am înţeles că managementul proiectului ar fi bine să fie preluat de Consiliul Judeţean. Acesta este  cel mai interesat în realizarea acestor investiţii(…) Vom avea finanţare PNRR, cât şi finanţări în cadrul exerciţiului financiar 2021-2027, alocări extrem de importante pentru România, aproape 80 miliarde de euro”, a spus Ludovic Orban, citat de Agerpres.

PNL Maramureș îl susține

Liberalii din Maramureș au declarat deja că îl doresc pe Orban la conducerea partidului.

„Preşedintele PNL Maramureş, Ionel Bogdan, a supus dezbaterii acest subiect în cadrul şedinţei BPJ, iar liberalii maramureşeni au votat ca organizaţia să îl susţină pe Ludovic Orban pentru un nou mandat în fruntea partidului

Decizia a fost argumentată cu rezultatele electorale foarte bune ale partidului obţinute în mandatul lui Ludovic Orban şi cu gestionarea crizei COVID-19, cea mai dificilă perioadă prin care a trecut România în ultimii 30 de ani”, a transmis PNL Maramureș.

Totodată, Orban a făcut precizări cu privire la coaliția de guvernare. Președintele PNL le-a transmis clar ministrilor USR că, dacă nu sunt de acord cu deciziile premierului Cîțu, pot pleca acasă.