Aflat în județul Maramureș, Rareș Bogdan nu a ezitat să-i enumere pe cei care nu îl mai vor pe Orban președinte. Rareș Bogdan a dat din casa PNL și a spus că actualul premieri, Florin Cîțu, are susținere și în sudul țării, unde se credea că Orban deține supremația. A vorbit până când Emil Boc l-a atenționat că nu este cazul să spună tot.  Asta  presupune că în interiorul PNL e o luptă crâncenă.

„Am văzut atacurile. Domnul Lungu nu este un om la prima…, primarul din Suceava, domnul Flutur, la rândul său; domnul Ciucă, amiralul Chiţac. Deci, domnul Ciucă, ministrul Apărării, amiralul Chiţac, Victor Paul Dobre şi mulţi alţii nu sunt oameni foarte tineri sau la prima tinereţe. Sunt oameni maturi. (…) Importan e cum se simt şi ce gândesc. Această echipă din spatele lui Florin Cîţu este o echipă care îl are şi pe Ionel Bogdan, tânărul preşedinte al Consiliului Judeţean (Maramureş n.red). Și pe Dinu Iancu Sălăjanu, vecinul dumneavoastră, preşedintele Consiliului Judeţean (Sălaj n. red.) şi pe Lucian Bode, unul dintre cei mai buni miniştri”, a spus Rareş Bogdan la o întâlnire cu jurnaliștii.

Lupta PNL înseamnă noi decizii pentru România

Felul în care se iau deciziile în cele mai mari partide din țară influențează masiv deciziile pentru români. Un astfel de exemplu este regionalizarea României pe care Boc și Florin Cîțu o susțin.

„Sunt mai mulți lideri în PNL care împărtășesc această opinie. Încă nu a fost ridicată la nivel de coaliție, dar mie mi se pare o idee interesantă. Arată progres”, a declarat Florin Cîțu în cadrul unei conferințe de presă.

Alegerile pentru șefia PNL vor avea loc pe 25 septembrie. La funcția de președinte și-au anunțat candidaturile actualul lider, Ludovic Orban și premierul Florin Cîțu.

Ludovic Orban este ferm convins ca va reuși să câștige un nou mandat și fără spirijinul celor mai mari contestatari, liberalii din Transilvania.