Sunt prezentate produsele locale din Maramureș. Cei care s-au înscris dețin certificate de producător. De asemenea, vor fi meșteri populari, ca în fiecare an. Organizarea târgului s-a făcut respectând regulile impuse de pandemie. Este primul eveniment după relaxarea restricțiilor și sunt așteptați zeci de oameni din toată țara.
Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, Consiliul Județean Maramureș, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” Maramureș, Asociația „Bun de Maramureș” și Ansamblul Folcloric Național Transilvania vă invită la Târgul „Bun de Maramureș” de Sfinții Constantin și Elena.
La acest târg vor participa meșteri populari și producători tradiționali din întreg județul Maramureș. Ca de fiecare dată, gazda primitoare ne va fi Muzeul Satului, iar evenimentul se va desfășura pe parcursul a trei zile, respectiv 21 – 23 mai 2021, au informat organizatorii.
Spectacolele privind obiceiurile de primăvară susținute de Ansamblul Folcloric Național Transilvania, ”Tânjaua” va avea loc în data de 21 mai, începând cu ora 16.00 și ”Udătoriu”, în data de 23 mai, de la ora 16.00.
Maramureș. Ce mai poți vizita în acest weekend
Baia-Mare mai are o surpiză pentru turiști. Pe 27 mai începând cu ora 16:00 va avea loc vernisajul expoziției personale a artistei Zoie Vida Porumb, expoziția ”Broderii”. Va fi vernisată în fața Muzeului de Etnografie, iar expoziția va putea fi vizitată pe tot parcursul verii, trasmit organizatorii.
De ce e Maramureșul mereu fascinant
O analiză a agențiilor de turism arată că Maramureșul a devenit principala atracție turistică în acest an. Dacă în anii trecuți, cei mai mulți dintre români luau cu asalt stațiunile din Bulgaria, anul acesta cei mai mulți au preferat să viziteze acest județ.
Grupurile mici, familiile sau persoanele individuale care petrec vacanţa de varăîn Maramureş şi-au exprimat intenţia de a rezerva pensiunile. Acestea oferă peisaje superbe plimbări în natură. Pot vizita unele muzee care s-a redeschis pentru public în mai multe oraşe. Dar cred că turiştii doresc să petreacă mai mult timp în aer liber, plimbări în natură, ieşiri pe rute montane consacrate. Pot face plimbări cu bicicleta, o tură de echitaţie sau alt gen de relaxare în aer liber. (…) Zona rurală a Maramureşului oferă multe posibilităţi de relaxare pentru orice categorie de turist, iar la altitudini înalte pe munţi încă se mai poate zări zăpada”, a precizat pentru Agerpres, Livia Sima, directoarea ANTREC România.