În Sighetu Marmației, este revoltă totală. Consilierilor PNL, USR PLUS, UDMR și Pro România îl acuză pe edilul Vasile Moldovan că a câștigat fraudulos alegerile locale. Totul se întâmplă la aproape 7 luni de la câștiarea mandatului.

Pe de altă parte, Vasille Moldovan susține că a găsit o serie de nereguli în Primărie, iar instituțiile statului ar trebui să intre pe fir.

Edilul din Sighetu Marmației a cerut Tribunalului Maramureș să constate dizolvarea Consiliului Local.

 Scandal la Primăria Sighetu Marmației

Într-un comunicat transmis site-ului știriletransilvaniei.ro, primarul Moldovan susține că actualul Consiliu Local a boicotat toate proiectele de hotârâre care priveau dezvoltarea orașului.

”Nu au acceptat nici necesitatea înființării unui număr de cinci posturi pentru o mai buna funcționare a unor compartimente. Susțin că doresc o reorganizare dar nu cum vrea primarul.

Nici până azi nu am aflat cum. În perioada decembrie 2020 – martie 2021 au fost convocate patru ședințe ordinare, dar și mai multe ședințe extraordinare. În cinci dintre aceste ședințe nu a fost adoptata nicio hotărâre de consiliu local, motiv pentru care apreciez că sunt incidente dispozițiile art.143 al.1, lit.b Cod Administrativ, privitoare la dizolvarea de drept a consiliului local în situația în care în trei ședințe ordinare sau extraordinare ținute pe durata a patru luni calendaristice consecutive nu se adopta nicio hotărâre, o modificare fata de vechea legislație care pentru dizolvarea consiliului local făcea trimitere la convocarea a trei ședințe ordinare consecutive. La data de 2 aprilie 2021 am solicitat Tribunalului Maramureș, secția de contencios administrativ, să constate dizolvarea de drept a Consiliului Local Sighet, o solicitare legala, democratica și nicidecum abuzivă, după cum se insinuează,” a transmis Moldovan pentru sursa citată.

Cetățenii au cel mai mult de suferit

Până la soluționarea procesului privind dizolvarea Consiliului Local din Sighetu Maramației, cetățenii au cel mai mult de suferit.

Este perioada în care municipiile votează bugetele pentru anul în curs, iar administrațiile locale se gândesc la dezvoltarea orașelor.

Consilierii locali din Sighetu Marmației spun că oamenii ar trebui să iasă la bot, să se reia alegerile locale.