Consilierii județeni din Maramures au decis organizarea evenimentului ”Raliul Maramureșului, etapa a IV-a în Campionatul Național de Raliuri, 2021”.  În competiție sunt înscrise deja 120 de echipaje.

Organizarea evenimentului coincide cu stabilirea măsurilor pentru participarea la competițiile sportive.

„Este o oportunitate importantă, pe care trebuie să o valorificăm și sunt sigur că această competiție va fi organizată în Maramureș și în anii următori. Acest proiect este extrem de benefic pentru turismul maramureșean, dar și pentru industria HoReCa, pe care dorim să o sprijinim în perioada următoare”, a declarat președintele CJ Maramureș, Ionel Bogdan, citat de știriletransilvaniei.ro

Maramureș. Se reia Campionatul Național de Raliuri. Cum participi

Competiția va aduna sute de participanți din toată țara, dar și public. Astfel, oficialii Ministerului Sportului au anunțat în ce condiții pot asista la astfel de evenimente sportive.

Oficialii instituției au anunțat cine are voie să participe.

” Participarea este permisă doar pentru: persoanele care sunt vaccinate (cu schema completă); persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2. Apoi,  persoanele care prezintă rezultatul unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, în condiţiile stabilite prin ordinul comun al ministrului Tineretului şi sportului şi al ministrului Sănătăţii”

Iată programul detaliat al evenimentului

Competiția va debuta vineri, 28 mai, la ora 20.00, în Piața Libertății din Baia Mare.

Programul și tronsoanele de drum închise pe durata desfășurării probelor sunt următoarele:

FIRIZA – sâmbătă, 29 mai, orele 07.30 – 14.30

COPALNIC – sâmbătă, 29 mai, orele 12.45 – 19.00

DN18/ DJ 183C, DN18 MARA – duminică, 30 mai, orele 09.00 – 19.00

DJ109 F CAVNIC, DJ185/ DC14 HOTENI – sâmbătă, 29 mai, orele 13.30 – 16.45

– duminică, 30 mai, orele 09.00 – 18.25

Recunoașterile traseului de concurs  se vor defășura joi și vineri înaintea cursei propriu-zise.  Vineri seară este programat   startul festiv, la ora  cu ora 20:00. Parcul de service va fi amenjat pe Bulevardul Unirii din Baia Mare, una dintre principalele artere ale municipiului iar  Piața Milenium va fi gazda parcului închis, au transmis organizatorii.