În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Maramureș, președintele Ionel Bogdan a informat consilierii județeni cu privire la un proiect care presupune întocmirea studiului de fezabilitate referitor la ridicarea unui spital modular.

Unitatea medicală urmează să fie amplasată în incinta Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș”, din Baia Mare.

Astfel, acesata va funcționa inițial ca punct de preluare a pacienților diagnosticați cu virusul chinezesc, urmând ca în viitor, unitatea medicală să fie transfortată în suport pentru Unitatea de Primire Urgențe.

”Sănătatea este importantă pentru noi toți. Încă de la preluarea mandatului de președinte mi-am asumat faptul că voi face toate demersurile necesare astfel încât maramureșenii să beneficieze de cele mai bune tratamente și investigații medicale prin dotarea cu aparatură medicală a unităților spitalicești din județ, însă și de reducere a timpilor de așteptare a pacienților care au nevoie de un consult medical.

Vom face toți pașii necesari pentru a atrage fonduri europene și a construi acest spital modular. Trebuie să ne gândim la o strategie pe termen lung.

Cu siguranță numărul infecțiilor cu coronavirus va scădea în timp, însă unitatea spitalicească pe care o vom construi va fi binevenită pentru degrevarea activității Unității Primire Urgențe a Spitalului Județean din Baia Mare”, a punctat Ionel Bogdan.

Recent, suma de 125 de mii de lei, a fost aprobată de către consilierii județeni maramureșeni, fiind necesară în vederea proiectării și eliberării documentației tehnico-economice necesare realizării spitalului modular.

Atât construirea, cât și echiparea acestuia se va realiza cu finanțarea asigurată prin Programul Operațional Insfrastructură Mare (POIM) 2014-2020.

De asemenea, Consiliul Județean Maramureș a oferit din bugetul de rezervă al președintelui, suma de 40.000 de lei Primăriei Asuaju de Sus, care vor fi utilizați numai în acele situații care vor prezenta o dificultate extraordinară în ceea ce privește plata asistenților persoanelor cu dizabilități.

Totodată, Consiliul Județean a alocat suma de 30.000 de lei către Primăria Călinești.