Maramureșul a fost luat cu asalt, iar pensiunile turistice sunt ocupate în acest moment în  proporție de 70%. Oficialitățile județului sunt oprimiste și spun că mai sunt câteva locuri disponibile. Cei care vor să se bucure de frumusețea rurală.

„Aproximativ 70% din capacităţile de cazare au fost ocupate pentru mini vacanţa de Paşti.  O noutate a acestui an, rezervările au fost operate prin agenţiile de turism, majoritatea, şi nu prin rezervare directă cum s-a întâmplat până la instalarea pandemiei.

 „Maramureșul a luat fața Bulgariei. Se respectă distanțarea

Partea pozitivă e că o mare parte din pensiunile rurale au turişti.  Fireşte, nu într-un număr ridicat, doar câteva persoane în fiecare pensiune şi se respectă noile condiţii privind cazarea, servirea mesei şi distanţarea. Un lucru cât se poate de firesc, având în vedere actuala situaţie sanitară. Turismul rural a fost printre cele mai afectate domenii economice din judeţul Maramureş, alături de alte sectoare economice. Acum  şi încearcă să se reinventeze oferind alt gen de servicii adaptate noilor condiţii impuse. (…) Ne dorim ca în această vară turismul rural atât de apreciat să repornească şi ofere condiţiile mult mai bune şi servicii pe măsura aşteptărilor”, a declarat Livia Sima,  directorul ANTREC , pentru Agerpres.

Ce îi fascinează pe turiști

Maramureșul e în topul preferințelor turiștilor români datorită tradițiilor.

„Grupurile mici, familiile sau persoanele individuale care petrec vacanţa de Paşti în Maramureş şi-au exprimat intenţia de a participa la slujbele religioase. Acestea  care ar putea avea loc în aer liber, plimbări în natură. Pot vizita  unele  muzee care s-a redeschis pentru public în mai multe oraşe. Dar cred că turiştii doresc să petreacă mai mult timp în aer liber, plimbări în natură, ieşiri pe rute montane consacrate. Pot face  plimbări cu bicicleta, o tură de echitaţie sau alt gen de relaxare în aer liber. (…) Zona rurală a Maramureşului oferă multe posibilităţi de relaxare pentru orice categorie de turist, iar la altitudini înalte pe munţi încă se mai poate zări zăpada”, a precizat Livia Sima, pentru sursa citată.