Încă de la ora 15:00, în fața centrului temporar de vaccinare de la CRAFT din Timișoara, s-au adunat zeci de persoane pentru #maratonulvaccinarii, campanie în cadrul căreia persoanele interesate se pot imuniza, non-stop, cu Pfizer, până la data de 26 aprilie.

Centrul Regional de Afaceri Timișoara, CRAFT, dispune de 30 de fluxuri de vaccinare cu serul Pfizer, unde persoanele care doresc să se imunizeze, o pot face fără programare, doar cu buletinul.

De asemenea, cu acordul părinților se pot vaccina și minorii care au vârsta de peste 16 ani.

Potrivit spuselor lui Dorel Săndesc, unul dintre inițiatorii maratonului, acesta speră ca acțiunea de față va impulsiona cât mai multe persoane să se prezinte la injectare.

Două căi de acces

Pentru a intra în centrul temporar de vaccinare se poate utiliza una dintre cele două căi de acces puse la dispoziție, una fiind pentru cei care au programare, în timp ce cealaltă pentru persoanele care doresc să se vaccineze, însă nu s-au programat în acest sens.

La momentul intrării se efectuează triajul epidemiolo6gic, iar apoi oamenii se îndreaptă către cadrele medicale pentru vaccinare. Odată finalizat procesul de imunizare, acestora li se va înmâna buletinul de vaccinare, după care vor fi ținuți sub supraveghere pentru o perioadă de 15 minute.

Medici ajutați de sute de voluntari implicați în #maratonulvaccinarii

„Avem 30 de fluxuri, așteptăm oamenii să vină și suntem non-stop aici. Au venit extrem de mulți oameni, mult mai devreme, nu ne așteptam. Pe platformă am avut cam 1.000 de programări. Avem peste 13.000 de doze de vaccin disponibile în aceste zile și îi așteptăm pe toți cei ce doresc să se imunizeze”, a spus coordonatoarea centrului de vaccinare, Georgiana Bobouțeanu.

200 de oameni vaccinați pe oră

De asemenea, până și oamenii au fost impresionați de coada de așteptare, în special cei care erau deja programați fix pentru ora 16:00.

În ceea ce privește timpul de așteptare, acesta variază. Momentan, se pot imuniza 200 de persoane pe oră, însă mai întâi acestea sunt nevoite să treacă prin triaj, motiv pentru care timpul de așteptare crește cu câteva minute în plus.

„Eu mi-am făcut programare acum la ora 16. Este extrem de multă lume. Ideea este una bună, este mai ușor să vii direct și să te vaccinezi, este mai la îndemână”, a spus o persoană programată la Maratonul Vaccinării.