Decizia finală va fi luată, miercuri, 17 februarie, când Camera Deputaților și Senatul au ședință comună.

Marcel Vela este originar din județul Caraș- Severin, a condus Ministerul Afacerilor Interne în perioada 2019-2020 și este cunoscut ca un apropiat al lui Ludovic Orban, actualul președinte al Camerei Deputaților.

Cu ce se va ocupa Marcel Vela, dacă va ajunge la Europol

Dacă va ajunge să conducă Delegația română la Europol, Vela se va ocupa de destructurarea marilor rețele de terorism, spălare de bani și alte infracțiuni grave. Agenția are la sediul la Haga și colaborează cu toate structurile din UE pentru combaterea criminalității.

Potrivit site-ului capital.ro, fostul ministru de Interne are câteva distincții importante.

primit distincția de Cetăţean de Onoare al Oraşului Oţelu-Roşu în anul 2000. De asemenea, deține Ordinul „Victoria Revoluției Române din Decembrie 1989, primită din partea lui Iliescu în 1994.

Este membru de Onoare al Consiliului Eparhial al Episcopiei Caransebeșului din 2007 și a primit Ordinul Stephanus Magnus al BOR, din partea Patriarhului Daniel în 2010.

Președintele Iohannis  i-a oferit titlul „Luptător cu rol determminat în Revoluția din Decembrie 1989” în anul 2015.

Ultimele numiri în Comisiile Parlamentului

În această perioadă, s-au făcut tot mai multe numiri pentru diverse funcții. În ceea ce privește numirea numirea secretarilor generali, a membrilor comisiilor de specialitate, negocierile au mers mai bine.

Cea mai mare neînțelegere din coaliția de guvernare a fost generată de numirea prefecților în județele din Transilvania. Filiala PNL din Cluj a fost cea mai revoltată și a solicitat de două ori ca Ludovic Orban să schimbe prefectul numit de UDMR, cu un membru PNL.

Marți, 16 februarie, Ludovic Orban a anunțat mumirile și în celelalte comisii ale Parlamentului.

În privinţa comisiilor permanente, pentru Comisia de control al SRI am votat candidatura domnului senator Cristian Chirteş, iar în ceea ce priveşte Comisia comună a Parlamentului României şi a Parlamentului Republicii Moldova pentru integrare europeană am votat să susţinem candidatura domnului deputat Daniel Gheorghe, a precizat Ludovic Orban.