în Alba funcţia de prefect urmează să rămână la PNL. Unul din cele două posturi de subprefect vor reveni USR-PLUS, iar celălalt, UDMR. În competiţia internă avocatul Marius Nicoară a fost cel care a câştigat nominalizarea pentru funcţia de subprefect. Pentru nominalizare s-au înscris trei persoane. Câștigătorul a fost desemnat în urma votului Biroului Politic Judeţean al USR.

Marius Nicoară, nominalizat din partea USR Alba pentru a ocupa funcţia de subprefect, a anunţat că îşi retrage candidatura. Miercuri seara a declarat face acest lucru pentru a nu crea un prejudiciu de imagine partidului. Motivul retragerii este o „greşeală reprobabilă” pe care a comis-o în urmă cu 10 ani. Marius Nicoară  a refuzat atunci să se supună recoltării de probe biologice.

Avocatul a menţionat că pentru această faptă „a plătit, la vremea respectivă”, şi apoi a fost reabilitat din punct de vedere legal. În prezent, cazierul său judiciar este curat şi fără interdicţia de a ocupa o funcţie publică. Marius Nicoară le-a mulţumit colegilor săi de partid pentru încrederea acordată. , Acesta i-a urat succes colegului care va fi nominalizat în locul său.

„Sunt însă un om care cred în principii şi valori, iar pe acestea îmi fundamentez şi decizia luată”, a mai transmis avocatul.

Cine este Marius Nicoară

Având 36 de ani, Marius Nicoară, este membru fondator al USR Alba şi profesează ca avocat în Baroul Alba. Conform CV-ului său, Nicoară a mai lucrat ca jurist la DGASPC Alba. Între anii 2007 şi 2012, a fost ofiţer la Jandarmerie, pe postul de comandant de grupă. Deci „greşeală reprobabilă” de care vorbește a fost făcută în aceea perioadă. În CV-ul său scrie:

„Ofițer Jandarmeria Română, Comandant de grupă, Detașamentul mobil.

Activități şi responsabilități principale

– Coordonarea, îndrumarea si evaluarea personalului din subordine, activități specifice pentru asigurarea si restabilirea ordinii publice, efectuează rapoarte de activitate, întocmește acte de constatare a contravențiilor si infracțiunilor.”

„Totuşi, din cauza acestei fapte, care ar putea produce un prejudiciu de imagine partidului din care fac parte, am decis să îmi retrag candidatura pentru funcţia de subprefect. Am luat această decizie şi din respectul pe care îl am faţă de instituţiile statului şi faţă de funcţia de subprefect, o demnitate publică de importanţă deosebită”, a declarat Nicoară.