Paul Kover, fostul şef al Poliţiei Locale Oradea, rămâne după gratii după ce, joi, Curtea de Apel Oradea a decis să menţină măsura dispusă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bihor

Fostul şef al Poliţiei Locale Oradea, Paul Kover, rămâne după gratii. Joi, 14.01.2021,Curtea de Apel Oradea a decis să menţină măsura dispusă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bihor, considerându-o ca temeinică şi legală, informează Bihoreanul .

În acord cu informaţiile de pe portalul instanţei de judecată, completul de drepturi şi libertăţi i-a respins ca nefondată contestaţia împotriva încheierii pronunţate de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bihor. L-a obligat chiar să plătească 200 lei, cheltuieli judiciare în favoarea statului. Comunicatul menționează că verdictul Curţii de Apel Oradea este definitiv.

Fostul șef din Poliția Locală Oradea a fost inculpat pentru tentativă de omor, după ce, pe 10 ianuarie, şi-a înjunghiat soţia, de care era despărţit. Paul Kover, a fost arestat preventiv, luni, 11 ianuarie, pentru 30 de zile, la solicitarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor. Kover a solicitat să fie plasat în arest la domiciliu, dar cererea lui a fost respinsă.

Poliţistul local s-a folosit de dreptul său la tăcere atât în faţa procurorilor, cât şi a instanţei. La dezbateri prin videoconferință a participat, din Arestul Poliţiei Bihor, avocatul lui, Răzvan Doseanu. Avocatul l-a apărat susţinând că ar fi ”în stare de şoc”.

”Clientul nostru nu a dat declaraţii nici în faţa procurorilor şi nici a judecătorului de drepturi libertăţi. Este într-o stare psihică şi medicală care nu-i permite să dea declaraţii. Este într-o stare de şoc. Cel mai probabil se va face o expertiză psihiatrică”, a spus avocatul său, Răzvan Doseanu

”Clientul nostru nu a dat declaraţii nici în faţa procurorilor şi nici a judecătorului de drepturi libertăţi. Este într-o stare psihică şi medicală care nu-i permite să dea declaraţii. Este într-o stare de şoc. Cel mai probabil se va face o expertiză psihiatrică pentru a se stabili starea lui la momentul incidentului. Dacă a avut discernământ, dacă nu a avut, dacă a fost alterat. A fost un incident spontan de neînţeles în condiţiile în care până atunci acest om a avut o conduită ireproşabilă”, a declarat avocatul Răzvan Doseanu sursei citate.

Victima a fost supusă unei intervenţii chirurgicale, duminică noaptea, iar starea ei, în prezent, este stabilă. Imaginile captate de camerele de supraveghere arată cum mai mulţi martori oculari, inclusiv un taximetrist, s-au ferit să intervină în sprijinul femeii aflate în pericol de moarte.