Un tânăr băimărean a reușit o performanță deosebită la Campionatul Mondial FIS. La categoria U15 ( sub 15 ani), băimăreanul a obținut patru medalii de aur și foarte importantele puncte FIS la două discipline de snowboard.

Un tânăr băimărean a reușit o performanță deosebită la Campionatul Mondial FIS. Competiția s-a desfășurat la Platak în Croația. La categoria U15 ( sub 15 ani), băimăreanul a obținut patru medalii de aur și foarte importantele puncte FIS la două discipline de snowboard.

Băimăreanul Patric Ilut a participat la patru etape de campionat mondial FIS. Acestea sunt incluse la doua discipline de snowboard (Big Air și Slopestyle ), relatează emaramures.ro .

Patric Ilut a participat la categoria lui de vârsta, adică la U15 (sub 15 ani). Concursurile au avut loc in snowparkul din Platak. La concursuri au participat în jur de 60 de copii, Patric fiind singurul român din concurs. Majoritatea concurenților au fost din Europa.

Concursul s-a desfășurat in intervalul 24 -26 ianuarie 2021

Concursul s-a desfășurat in intervalul 24 -26 ianuarie 2021. Patric Ilut a terminat pe primul loc etapa calificărilor la ambele discipline. Patric Ilut a dominat finalele în toate cele patru concursuri, obținând patru medalii de aur și foarte importante puncte FIS !

Patric Ilut a declarat: “A fost o atmosfera super, care mi-a lipsit enorm în ultima vreme, data fiind situația mondială. Mă bucur că am putut participa, și, bineînțeles, pentru că am reușit să iau aurul la toate cele 4 concursuri!”

Snowboarding-ul – „surful pe zăpadă”

Snowboarding-ul este sportul denumit uneori ca „surful pe zapada”. Snowboarderii coboară pe o pârtie așezați într-o parte pe o placă ușoară de circa 150 cm, atașată de picioare. Acest sport, care își are originea în Statele Unite ale Americii (1960-1970), împrumută tehnici și sărituri din surfing și skateboarding.

Snowboarding-ul a prins rapid popularitate în anii 1980 si 1990, în mare parte datorită simplității și usurinței cu care poate fi invățat. Senzația de libertate pe care o oferă acest sport, în echipament și tehnici, îl face cu atât mai plăcut.

La noi în țara se poate merge cu snowboard-ul pe Valea Prahovei, în Sinaia (Valea Dorului), Bușteni (pe pârtia Kalinderu), Azuga (pe pârtiile Sorica și Cazacu), Predeal (pârtiile Cocoșul, Clăbucet, Clăbucet Varianta și Sub Teleferic). În privința sportivilor legitimați și activi în acest sport, România nu excelează, multe sporturi de iarnă nefiind abordate serios la nivel profesionist.