Șase medalii obținute la tir de către sportivii de la CSU Oradea

Sportivii clubului CSU Oradea s-au întors cu şase medalii de la întrecerile Campionatului Naţional de tir sportiv pentru juniori şi seniori, competiţie rezervată probelor de aer comprimat, care s-a desfăşurat la Bucureşti. Aceștia au obținut trei locuri II şi trei clasări pe treapta a III-a a podiumului, relatează Bihoreanul .

Echipa CSU Oradea a fost formată din Annalisa Toader şi Levente Bucsias, care au concurat la probele de pistol, respectiv Stoie Cristina, Mangra Vivianne, Lezeu Alexia, Pop Andreea şi Şipa Magdiel la probele de puşcă.

Juniorii orădeni au obținut 5 medalii

Majoritatea sportivilor orădeni au vârsta mai mică faţă de categoria la care au participat sau se află în primul an de categorie. Acest aspect nu i-au împiedicat să obţină un total de şase medalii, dintre care cinci au fost la juniori, iar una la seniori, mai precizează sursa citată.

În posesia medaliilor de argint au intrat: Alexia Lezeu (cu 243,8 puncte la proba de puşcă 60 focuri aer comprimat junioare), echipa formată din Alexia Lezeu, Vivianne Mangra şi Andreea Pop (cu 1833,6 puncte la proba de 60 focuri aer comprimat junioare pe echipe) și Alexia Lezeu, Vivianne Mangra şi Cristina Stoie (cu 1823,3 puncte la proba de 60 focuri aer comprimat senioare pe echipe).

Medaliile de bronz au fost cucerite de: Magdiel Şipa (cu 215,7 puncte la  proba de 60 focuri aer comprimat juniori); Alexia Lezeu şi Magdiel Şipa (cu 16 puncte la proba de puşcă mixt aer comprimat juniori) și Annalisa Toader (cu 204,0 puncte la proba de pistol 60 focuri aer comprimat junioare).

În week-end, la Bucureşti, secţia de tir sportiv a Clubului Sportiv Universitar Oradea va participa la etapa de Campionat Naţional, aer comprimat, rezervată juniorilor. Într-un comunicat, antrenorii Adriana Floruţa şi Vasile Leţ au transmis că vor alinia la standul de trageri pe juniorii Levente Bucsias, Patrick Puie şi Răzvan Pantea. Se speră la încă câteva medalii cât mai strălucitoare.