Medicii susțin că, odată cu relaxarea măsurilor din pandemie, nu exlud o creștere considerabilă a numărului de infectări cu noul coronavirus.

De asemenea, numărul redus de noi îmbolnăviri din ultimele zile va amâna testarea în farmacii.

Ministerul Sănătății a precizat că de săptămâna aceasta va începe instructajul în farmacii pentru testarea anti-COVID. Altfel spus, testarea urmează să înceapă cel târziu săptămâna viitoare.

Medicii trag un semnal de alarmă: valul patru va lovi România în toamnă

Datorită numărului redus de cazuri de COVID-19 vor fi puține farmacii ce se vor implica în testare.

Reprezentanții de la Colegiul Farmaciștilor susțin că farmaciile se vor implica în testarea anti-COVID din toamnă, când numărul de îmbolnăviri cu noul coronavirus va crește în al patrulea val al pandemiei.

Medicii din țara întreagă trag un semnal de alarmă și avertizează că în toamnă, valul patru al pandemiei va crește considerabil numărul de cazuri. Deciziile de relaxare și ritmul încetinit al vaccinării ar putea fi cauzele pentru care al patrulea val să aducă un număr mai mare de îmbolnăviri.

De asemenea, românii încep să călătorească mai mult în perioada de vară după un an în care turismul a avut de suferit datorită restricțiilor impuse de autorități.

Până acum nu se știe dacă valul patru va avea aceeași intensitate ca cel de-al treilea val. Totodată, medicii speră ca spitalele să nu fie copleșite de un număr foarte mare de bolnavi.

Peste 4,3 milioane de români au fost vaccinați până acum, iar mulți au trecut deja prin boală.

Reamintim că din 1 iunie au intrat în vigoare mai multe măsuri de relaxare. Cluburile, discotecile și petrecerile private se pot organiza din nou. De asemenea s-a dat liber la organizarea nunților și botezurilor cu respectarea normelor impuse de către autorități.

În ultimele 24 de ore au fost diagnosticate cu noul coronavirus sub 200 de persoane.