Întregul personal medical s-a mobilizat și a formulat o petiție on-line împotriva serului produs de această companie.

Medicii sunt revoltați și au cerut conducerii să nu mai promoveze dozele AstraZeneca. Aceștia sunt pro   vaccinul inițial, produs de Pfizer.

Aceștia susțin că vaccinul produs de AstraZeneca este lipsit de eficiență, spre deosebire de cel produs de Pfizer sau Moderna. Sunt aproape 30 de procente în minus care despart eficiența de acetea.

Dozele Astra Zeneca protejează împotriva Covid în proporție de 58%, față de 82% în cazul celorlalte companii.

Medicii de la spitalul AKH Viena refuză vaccinarea cu dozele AstraZeneca

De asemenea, doctorii sunt îngrijorați și de faptul că timpul de imunizare este mult prea mare, în raport cu celalte vaccinuri.

”Personalul căruia doar acum i se oferă posibilitatea de a fi vaccinat nu ar fi protejat până la jumătatea lunii mai – o perioadă insuportabil de lungă dacă se ia în considerare munca cu pacienții infectați și a mutanților care s-au dezvoltat” , au transmis medicii vienezi în petiția on-line.

Conducerea unității mediale a menționat că va organiza un seminar de informare pentru a înlătura suspiciunile privind dozele AstraZeneca.

Ce se știe despre vaccinul AstraZeneca

Vaccinul produs de compania anglo-suedeză AstraZeneca se administrează persoanelor cu vârsta între 18-55 de ani.

Rapelul se face la 56 de zile.

Printre efectele adverse se numără: stare de leșin, dificultăți la respirație, dureri abdominale.

Vaccinul AstraZeneca costă doar 4 dolari americani pe doză, în timp ce Pfizer costă 20 de dolari, iar Moderna costă 33 dolari, potrivit unor informații prezentate de Al Jazeera.

Eficacitatea vaccinului ar fi, în proporție de 76% după prima doză, iar protecția durează până la a doua doză. Aceasta se face la un interval de 12 săptămâni sau mai mult, eficacitatea fiind de 82%. Cercetarea arată că vaccinul reduce transmiterea virusului în cazul celor asimptomatici, cu 67% după prima doză și cu 50% după a doua doză.

În România, primele doze produse de AstraZeneca au ajuns, marți, 10 februarie.