În ciuda acestui fapt, Deutche Welle notează că noua tulpină nu este periculoasă, plus vaccinurile pe care companiile Pfizer, BioNTech și Moderna le-a dezvoltat  vor fi ușor modificate în viitorul apropiat.

Conform autorităților, noua varianta e cu până la 70% mai transmisibilă decât forma precedentă. Mai multe țări au impus restricții în privința traficului spre și dintre Regatul Unit.  Cercetătorii nu au încă informații multe despre noua tulpină, iar noile infecții de pe teritoriul britanic se datorează noii variante a virusului.

Mutațiile noului coronavirus nu reprezintă o noutate. În iunie a început să circule în China o nouă variantă a patogenului, iar în aceiași perioadă în Spania a luat naștere o altă formă ce s-a răspândit în jumatate din Europa. Din primele cercetări, virusul nu este mai puternic ca ultima mutație ce a avut loc în Spania în luna iunie.

Virusologul de la Spitalul Charite din Berlin, Christian Drosten a spus că mutația ce a fost confirmată în sudul Angliei a avut timp să se răspândească pe tot continentul și în alte părți ale planetei. ,,Virusul ar fi trebuit să se afle în Anglia de la sfârșitul lunii septembrie. Știm că deja este în Italia, Olanda, Belgia și Danemarca- chiar și Australia”, a mai adăugat Drosten.

Marea Britanie urmează să primească 40 de milioane de doze ale vaccinului Pfizer/BioNTech, care prezintă o eficiență de aproape 95%. Vaccinul va fi administrat în două doze și vor fi imunizați circa 20 de milioane de oameni.

Prima țară din lume care a început vaccinarea a fost  Marea Britanie , care a aprobat noul vaccin împotriva COVID-19 distribuit de Pfizer și BioNTech. Autoritățile britanice au aprobat vaccinul în regim de urgență la începutul lunii decembrie, iar campania de vaccinare a început pe data de 8 decembrie. Prima persoană vaccinată a fost o femeie de 90 de ani, Margaret Keenan, într-un spital din Coventry.