Într-o perioadă plină de întrebări, speculații, fake news, organizatorii vor să răspundă punctual la întrebările publicului larg, pentru a înțelege punctual procesul de vaccinare anti-Covid.

Aceștia vor folosi date exacte, plecând de la informațiile științifice validate, exemple concrete din activitatea medicală și de cercetare în domeniu.

Nu este un webinar care să promoveze vaccinul propriu-zis, ci este o conferință de informare, destinată atât profesioniștilor, cadrelor medicale, cât și profesorilor, celor cărora li s-au solicitat date pentru pregătirea campaniei de vaccinare.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a cerut tuturor cadrelor din învățământ din țară să se înregistreze pe platforma https://vaccinare-covid.gov.ro/, dacă vor să se vaccineze împotriva virusului nemilos.

Prin urmare, webinarul organizat de Colegiul Medicilor din România prezintă mare interes pentru cei din sistemul educațional, care vor da informația mai departe, la părinți, copii.

Cei care vor să se înscrie la eveniment pot accesa linkul: https://www.facebook.com/events/225380792492487/

Cum s-a desfășurat campania de vaccinare anti-Covid în România

Prima etapă a campaniei de vaccinare anti-Covid este în plină desfășurare în țara noastră.

Primele persoane imunizate au fost cadrele medicale și nu au fost raportate incidente deosebite sau reacții adverse ieșite din comun până la acest moment.

Deși este gratuită și voluntară, vaccinarea anti-Covid este singura măsură prin care autoritățile speră să scadă rata de infectare.

Până la acest moment, au fost vaccinate  peste 13 000 de cadre medicale, iar mărturiile celor care au primit serul „salvator sunt încurajatoare:

Este un vaccin pe care l-am așteptat de foarte mult timp, fiind singura soluție împotriva acestei boli care ne macină de luni de zile. Vaccinul a fost complet nedureros și încurajez pe toată lumea să se imuneze, ”  a transmis  doctora Alina Dragoman, medic primar ATI în cadrul Spitalului din Sibiu.

Campania de vaccinare va  continua în toată țara. Etapa a doua vizează persoanele vulnerabile, cu risc de infectare, apoi populația generală.