Medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizția Mondială, a intrat în izolare, după ce soţia sa a fost testată pozitiv cu COVID-19.
Potrivit unor surse din PSD, citate de Agerpres, Alexandru Rafila şi-a făcut testul pentru COVID şi aşteaptă rezultatul. Alexandru Rafila urmează să fie propus de PSD pentru funcţia de premier. El a fost prezent duminică, în ziua alegerilor, la sediul central al partidului. Rafila a deschis lista PSD la Camera Deputaţilor.

Despre propunerea PSD, Rafila a declarat că se simte onorat că a primit invitaţia preşedintelui PSD, Marcel Ciolacu, de a se alătura echipei PSD, susţinând că motivul pentru care a răspuns „da” acestei invitaţii nu se regăseşte în dorinţa de a ajunge neapărat în Parlamentul României, ci din dorinţa de a aduce cetăţenilor acces la serviciile medicale.

„Eu sunt onorat dar e o propunere care trebuie să fie cântărită. Este o poziție la care trebuie să reflectez foarte mult pentru că presupune foarte multă responsabilitate. Răspunsul meu trebuie foarte bine cântărit pentru că eu nu sunt într-o campanie de acumulare de funcții”, a spus Rafila.

Medicul a declarat că principalele zone vulnerabile ale țării în acest moment sunt Sănătatea și Economia, acolo unde viitorul Guvern ar trebui să ia decizii ferme, „chiar dacă nu tocmai populare”.

Alexandru Rafila ar putea fi varianta PSD pentru funcția de premier al României. Acesta a confirmat că este o poziție care i s-a propus și la care reflectează. ”Eu sunt onorat dar e o propunere care trebuie să fie cântărită. Este o poziție la care trebuie să reflectez foarte mult pentru că presupune foarte multă responsabilitate. Răspunsul meu trebuie foarte bine cântărit pentru că eu nu sunt într-o campanie de acumulare de funcții” a spus Rafila.

Rafila a declarat că principalele zone vulnerabile ale țării în acest moment sunt Sănătatea și Economia, acolo unde viitorul Guvern ar trebui să ia decizii ferme, ”chiar dacă nu tocmai populare”.

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății a mai declarat că estimează faptul că numărul de decese cauzate de COVID-19 vor crește și că Executivul condus de Ludovic Orban a luat măsuri în logica politică.

Cine este Alexandru Rafila

Alexandru Rafila este născut în data de 27 decembrie 1961. Este șeful Disciplinei de Microbiologie al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” și șeful Laboratorului Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București.

Alexandru Rafila este recunoscut și în străinătate, fiind expert OMS, NATO și al Comisiei Europene. A deținut funcția de membru în Comitetul Executiv al Organizației Mondiale a Sănătății (2014-2017) și a reprezentat România în comitetul director al ECDC (2009-2014).