„Am supus la vot propunerea ca luni să mergem la Cotroceni cu profesorul Alexandru Rafila, propunerea PSD pentru funcţia de prim-ministru. Cel mai corect din partea preşedintelui Iohannis este să accepte un guvern minoritar condus de domnul Rafila, ori un guvern de uniune naţională”, a spus preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, într-o conferinţă de presă.

Liderul PSD a adăugat că luni, la consultările de la Palatul Cotroceni, Rafila nu va putea să fie prezent pentru că este în continuare izolat la domiciliu.

Ciolacu a mai declarat, joi, că PSD a obţinut la alegerile parlamentare 110 mandate la Camera Deputaţilor şi 48 la Senat.

„Este grupul cu cele mai multe mandate, de aceea am rămas surprins de modul de abordare a negocierilor şi de interpretarea Constituţiei şi a spiritului ei de către domnul preşedinte Iohannis. Se pare că asistăm la o confiscare a votului românilor şi o gaşcă de pierzători vor să îşi transforme acest vot de blam pe care l-au oferit românii într-o victorie, lucru nepermis într-o democraţie. Negocierile parcă s-au dus într-un ridicol, nu se ţine cont de criza sanitară, criza economică, am ajuns să ne povestească un preşedinte de partid, domnul Orban, cum se scriu pe bileţele nume de prim-miniştri. Parcă trăim într-un stat nedemocratic şi parcă este o abordare neserioasă de creionare a unui viitor Guvern”, a mai  declarat preşedintele PSD.