Mitropolitul Ardealului, Laurențiu Streza, a transmis un mesaj emoționant de Buna Vestire tuturor românilor din țară și pretudindeni. Mitropolitul consideră că familia este într-o criză și apelează la femei să nu mai facă avorturi și să dea naștere copiilor.

Totodată, Laurențiu Streza a mai precizat că avortul este cel mai mare păcat înaintea lui Dumnezeu și cu toții vom da socoteală.

„Adresez mamelor o chemare sfântă, îndemnându-le să-şi cinstească statutul binecuvântat hărăzit de Dumnezeu la creaţie, şi anume naşterea de fii. Dacă pe toate căile astăzi sunt promovate plăcerile trecătoare, provocatoare spre desfrânare. Dacă frica de sărăcie face ca oamenii de astăzi să se ferească de naşterea de prunci, apelând uneori şi la cel mai greu păcat înaintea lui Dumnezeu care este avortul, pruncuciderea. Dacă gândim că totul este permis, vai, nouă, ce va fi în ziua judecăţii, în care fiecare dintre noi, nu numai mamele, ci şi taţii, vom da socoteală în faţa lui Dumnezeu, ce-am făcut cu tinereţea noastră, ce-am făcut cu familia noastră”, a transmis Laurențiu Streza.

Familia creștină este într-o stare de criză

De asemenea, Mitropolitul Ardealului a mai spus că în zilele noastre, tinerii trăiesc împreună fără să primească binecuvântarea lui Dumnezeu.

,,Cu toţii trebuie să ne îngrijorăm astăzi văzând că familia creştină este într-o stare de criză. În momentul în care într-o familie, chiar tacit sau cu îngăduinţă, tinerii trăiesc împreună fără să primească binecuvântarea lui Dumnezeu prin Taina

Cununiei, de unde să ne aşteptăm noi la prunci sănătoşi, de unde să ne aşteptăm la nepoţi şi copii care să ne binecuvânteze bătrâneţile noastre?”, spune mitropolitul Ardealului.

Ierarhul a făcut apel la credincioși să lupte împotriva păcatelor care bântuie astăzi și să respecte poruncile lui Dumnezeu.

Buna Vestire este sărbătorită de Biserica Ortodoxă Română în ziua de 25 martie.

Este un praznic închinat Maicii Domnului care aminteşte de venirea Arhanghelului Gavriil la Fecioara Maria din Nazaret, pentru a-i vesti că a fost aleasă de Dumnezeu să aducă în lume pe Fiul Său, spre mântuirea oamenilor (Luca 1, 26-38)