Anul acesta, slujba de Înviere se va desfășura normal, iar credincioșii sunt rugați să poarte mască, să păstreze distanțarea socială și să meargă la biserică pe jos sau cu mașina, informează Patriarhia Română.

Joi, 25 martie, Patriarhia Română a avut o întrevedere cu Guvernul României pe tema condițiilor în care se vor desfășura anul acesta Sărbătorile Pascale. Întâlnirea a fost organizată de Secretariatul de Stat pentru Culte și a fost bazată pe ,, un dialog deschis, onest. Animat de cele mai bune intenţii comune în identificarea soluţiilor optime pentru respectarea libertăţii religioase. De asemenea, și pentru   respectarea măsurilor sanitare în vigoare”.

În ciuda situației epidemiologice, cultele religioase au făcut propuneri prin care credincioșii să aibă posibilitatea de a participa la slujbele organizate cu ocazia Paștelui.

Slujba de Înviere se va desfășura normal

Patriarhia Română a precizat că anul acesta Slujba de Înviere se va desfășura normal, cu respectarea regulilor sanitare ce rămân obligatorii.

„Deschiderea tuturor oficialităţilor pentru buna, ordonata şi în acelaşi timp fireasca desfăşurare a Slujbei de Înviere. Ca şi a celorlalte sărbători proprii altor culte religioase în următoarea perioadă, indică faptul ca acestea se vor putea desfăşura normal.

Cu respectarea riguroasă a tuturor măsurilor sanitare ce vor rămâne obligatorii (purtarea măştii, distanţarea sanitară, deplasarea pe jos sau cu mijloc de transport propriu la lăcaşul de cult de care aparţinem etc)”, a transmis Patriarhia.

Conform deciziilor luate de către Guvernul României circulația persoanelor în afara locuinței să va fi permisă  în perioada 03.04-04.04.2021 și 01.05 – 02.05.2021 în intervalul orar 20.00-02.00. Altfel spus, credincioșii vor putea  participa la slujbele religioase oficiate cu ocazia Paștelui Catolic, respectiv a Paștelui Ortodox.

Joi, 25 martie, Guvernul României a luat mai multe măsuri privind limitarea răspândirii noului coronavirus. În orașele unde rata de incidență este mai mare de 4 la mia de locuitori, pe timp de weekend, magazinele se vor închide la ora 18.00. De asemenea,  circulația  va fi restricționată de la ora 20.00. De asemenea, dacă rata de incidență depășește 7,5 la mia de locuitori, aceleași măsuri vor fi impuse pe o periadă de o săptămână.