Actorul, aflat la frumoasa vârstă de 84 de ani, a onorat ediţia specială de Ajun difuzată de Antena 3, în cadrul căreia a dorit să transmită un mesaj românilor.

”Sunt alături de dumneavoastră, vă consolez pentru tragedia mare pe care o trăim de luni de zile cu pandemia asta. Vă consolez în sensul că vreau să vă mângâi pe inimă, pe suflet şi să mă gândesc la cei care, din păcate, ne-au părăsit în toată această periodă. Jur că vă spun adevărat. Jur! Mie mi-e frică de moarte. Ştiu că există oameni, cum e părintele, poate şi Dan Negru, care nu au această spaimă, dar mie îmi este greu şi să pronunţ cuvântul ‘moarte’, de aia întotdeauna, ştiu toţi cei care sunt mai apropiaţi de mine şi de familia mea, că eu nu spun ‘a murit’, ci ‘a plecat într-o stea’. Aşa vreau, ca cei care vă sunt dragi şi care pleacă de lângă dumneavoastră să ştiţi că sunt undeva într-o stea şi se gândesc la dumneavoastră, aşa cum eu azi mă gândesc la dumneavoastră şi vă doresc tot, dat TOT, ce-mi doresc mie să vi se întâmple dumneavoastră”.

Deosebit de activ încă la această vârstă la care ar trebui să fie mai atent și să se menajeze, Florin Piersic cu un șarm binecunoscut a fermecat încă o dată publicul prin prezența și cuvintele sale. Emisiunea moderată de Dan Negru a avut un succes imens, audiențele fiind la nivelul posturilor mari de televiziune, ceea ce demonstrează încă o dată popularitatea imensă a marelui actor român.

Născut în 1936 la Cluj din părinți originari din Bucovina (mama originară din Valea Seacă, tatăl, medic veterinar, originar din Corlata), Florin Piersic și-a petrecut copilăria în Corlata, Pojorâta și Cajvana,apoi în Cernăuți și, ulterior, la Cluj, unde a urmat Liceul de băieți nr. 3 (azi Colegiul Național Emil Racoviță). Florin Piersic a fost descoperit de catre actrita si regizoarea Elena Negreanu.

A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București (IATC, astăzi UNATC), promoția 1957. La doi ani după absolvire, Florin Piersic a debutat pe scena Teatrului Național din București, de unde a început o carieră fulminantă în cinematografia și teatrul românesc.