Meteorologii au anunțat că vremea se va menține rece, cu temperaturi scăzute, iar în mai multe zone din țara noastră va ploua.

Duminică, 28 februarie 2021, ANM a anunțat că vremea va fi închisă, iar cerul va fi înnorat pe toată durata zilei.

În zonele montane vântul va sufla cu putere și va atinge 40 km/h. Rafalele de vânt vor afecta toate regiunile țării. Începutul de martie va fi unul răcoros, cu aspect de iarnă, iar primăvara se lasă așteptată.

Administrația Națională de Meteorologie ( ANM) a anunțat că duminică se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse între 2 grade Celsius și 13 grade Celsius.

„Țara va fi traversată de un front atmosferic rece, care va afecta mai ales nordul și estul teritoriului. Maximele nu vor mai depăși 4-6 grade în nordul Moldovei, regiunea care va simți prima răcirea despre care vorbim”, au precizat meteorologii, informează EvZ.

Început de martie friguros

În partea nordică a țării, temperaturile se vor situa între 10-12 grade Celsius. În sud temperaturile se vor menține între 16-18 grade Celsius.

La munte va ninge în cantități mici, iar temperaturile vor fi scăzute. Cerul o să fie în mare parte înnorat,iar vântul va suflat cu putere. Temperaturile se vor situa între 4-6 grade Celsius.

Meteorologii au anunțat că, în anumite zone, temperatura va scădea până la -1 grad Celsius. Vremea va fi normală, în marea majoritate a zilei de astăzi, pentru această perioadă a anului.

Valul de căldură ce a lovit Europa în această perioadă

Șefa ANM, Gabriela Băncilă, a vorbit despre valul de căldură ce a lovit Europa săptămâna aceasta. Ea a precizat că astfel de temperaturi vor avea un efect catastrofal pentru agricultură.

“Acest val de căldură va dura pănă la sfărşitul acestei săptămâni când valorile termice vor mai scădea. Dar această scădere a temperaturiilor pe care o estimăm pentru sfârșitul de săptămână nu va fi una care să determine înregistrarea unor temperaturi asemănătoare cu episodul anterior, cu vreme foarte rece, ci temperaturi mult mai apropiate de cele normale pentru această perioadă și chiar ușor mai ridicate, respectiv valori termice între 4 și cel mult 10, 12 grade”, a precizat Gabriela Băncilă, citată de evz.ro