Meteorologii au anunțat că, în următoarele două săptămâni ( 19 aprilie-2 mai), regimul termic va continua să fie oscilant. Vor exista perioade în care vremea se va încălzi, dar temperaturile vor ajunge să scadă chiar și cu 10 grade.

Apariția de ploi va rămâne ridicată spre sfârșitul lunii aprilie, cât și în primele două zile din luna mai, informează Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

În Transilvania, în 22 aprilie, temperaturile vor crește până la 16-17 grade, iar spre finalul săptămânii este posibilă o scădere de temperatură. Totodată, după 26 aprilie sunt prognozate medii ale temperaturilor maxime apropiate de mediile multianuale, care la nivelul regiunii vor înregistra o medie de 18 – 20 de grade.

Temperaturile minime se vor situa în jur de 3 grade până în 26 aprilie, cu o probabilitate destul de ridicată de fi mai scăzute în jurul datei de 25 aprilie. Sfârșitul lunii aprilie vine cu temperaturi minime de 5-7 grade. Vor fi ploi locale, iar în perioada 27 şi 28 aprilie şi spre începutul lunii mai probabilitatea ploilor va fi mai ridicată.

Meteorologii au anunțat ploi și temperaturi scăzute pe finalul lunii aprilie, începutul lunii mai

Până pe data de 26 aprilie, la munte, vremea se va menține relativ rece. Valorile termice de peste zi, în toată zona, va oscila între 4 și 7 grade. De asemenea, minimele se vor înregistra între -4 și zero grade. Spre sfârșitul intervalului de prognoză, vremea se va încălzi treptat, media maximelor urmând să atingă 10-12 grade Celsius. Minimele termice se vor înregistra între 2-4 grade.

Temporar vor fi precipitații în cea mai mare parte a intervalului. În zona înaltă vor fi sub formă de lapoviță și ninsoare. În primele două zile din mai, în majoritatatea regiunilor din țară se vor înregistra ploi și temperaturi scăzute. Urmând ca vremea să se încălzească, iar temperaturile să ajungă să depășească 22 de grade Celsius.

Reamintim că în următoarele două săptămâni ( 19 aprilie-2 mai), regimul termic va continua să fie oscilant. Vor exista perioade în care vremea se va încălzi, dar temperaturile vor ajunge să scadă chiar și cu 10 grade.