Administrația Națională de Meteorologie a emis un Cod Galben în intervalul 12 martie, ora 02:00- 12 martie, ora 18:00 de ninsori la munte și intensificări temporare ale vântului.

Conform meteorologilor, în Maramureș, Munții Apuseni și Carpații Orientali va ninge moderat cantitativ local.

De asemenea, se va depune un strat de zăpadă consisten în zonele montane. La altitudini de 1.500 de metri vântul va avea intensificări cu rafale de peste 80…90 km/h. Ninsoarea va fi viscolită și zăpada spulberată.

Precipitații mixte și depuneri de polei

Meteorologii au mai precizat că în intervalul 11 martie, ora 23:00- 12 martie, ora 18.00, aria precipitațiilor se va extinde treptat. La început în regiunile vestice ,nord-vestice, după care se vor intensifica în centru și nord-est.

În zonele montane vor predomina ninsorile și se va depune un nou strat de zăpadă consistent. În zonele mai joase de relief se vor înregistra ninsori, lapoviță și trecător ploaie. Pe alocuri se va forma polei.

Vântul va avea intensificări în toate zonele, cu viteze mari în Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova și Dobrogea.

Primăvara se lasă așteptată. Urmează zile cu vreme rece

Vântul va depăși 50..60 km/h, iar senzația de frig va fi aplificată. Vremea va fi deosebit de rece în toată țara, pe alocuri geroasă în noaptea de joi spre vineri ( 11/12 martie) în partea sudică a țării.

În noaptea de vineri spre sâmbătă ( 12/13 martie) și pe tot parcursul zilei de sâmbătă se vor înregistra precipitații în marea majoritate a țării. Se vor înregistra ninsori la munte, iar în zonele mai joase de relief va fi lapoviță. Pe alocuri se va depune polei.

Administrația Națională de Meteorologie a emis un Cod Galben în intervalul 12 martie, ora 02:00- 12 martie, ora 18:00 de ninsori la munte și intensificări temporare ale vântului.

Conform meteorologilor, în Maramureș, Munții Apuseni și Carpații Orientali va ninge moderat cantitativ local. Meteorologii au anunțat că temperaturile vor crește de la jumătatea lunii martie.