Duminică de la ora 18.00, Administrația Națională de Meteorologie  anunță cod galben de  ninsori abundente și intensificări ale vântului și depunerea unu strat de zăpadă consisten.

În noaptea de duminică spre luni vor predomina ninsorile, moderate și însemnate cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă în sudul Banatului, Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei, precum și în zona Carpaților Meridionali. În zona Carpaților de Curbură se va depune un strat de zăpadă ce va depăși local 10-20 cm și izolat 30- 40 cm.

De asemenea, vântul se va intensifica, rafalele ajungând până la 45-55 km/h în Carpații Meridionali și de Curbură în regiunile sudice, iar la altitudini de peste 1.700 de metri, temporar, rafalele vor  viscoli ninsoarea.

Cod galben până luni

Meteorologii au anunțat cod galben până luni, 11 ianuarie, la ora 14.00. De asemenea, în aproape toată țara rămâne în vigoare o atenționare de vremre rea până miercuri la ora 13.00.

În cea mai mare parte a țării se vor semnala precipitații, iar în jumătatea de sud se vor acumula cantități, local de peste 15-30 l/mp. În sudul Câmpiei Române, Bărăgan și Dobrogrea vor fi și intervale cu lapoviță și ploaie și se va forma polei.

Începând cu 11 ianuarie, vremea va deveni mai rece decât în mod normal pentru această perioadă, iar local și temporar va ninge. Spre finalul săptămânii vitoare temperaturile vor ajunge până la minus 12-13 grade Celsius în zonele depresionare din estul Transilvaniei și chiar în Moldova.Nopțile vor fi temperaturi negative, iar în unele dimineți chiar și cu ger în estul Transilvaniei, unde temperatura din termometru ajunge chiar și sub -10 grade Celsius.

Prognoza meteo pe litoral indică că va ploua în timpul zilei, iar temperatura maximă va fi de 5 grade Celsius, iar cea minimă de 4 grade Celsius.

Codul Galben de ninsori abundente, strat de zăpadă consistent și intensificări ale vântului  va intra în vigoare de duminica, 10 ianuarie, ora 18.00 până luni, 11 ianuarie, la ora 14.00.