ACTUALIZARE: Meteorologii au emis o avertizare cod galben de vânt puternic, valabilă în 35  de judeţe, până la ora 19.00.

Pe parcursul zilei de astăzi, 25 ianuarie, va ninge în marea parte din țară. Vor fi ploi și lapoviță, iar temperaturile vor fi mult mai scăzute față de weekend.

Administrația Națională de Meteorologie a emis ,până la ora 10, cod portocaliu de viscol pe crestele Carpaților Meridionali unde rafalele vor depăși 120 de km pe oră și vor viscoli ninsoarea. În Banat, masivele sudice și vestice este cod galben de ninsori viscolite și vânt intens.

Avertizarea cod portocaliu este valabilă în judeţele Hunedoara, Alba, Sibiu, Braşov, Caraş-Severin, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa şi Prahova.

De asemenea, tot până la ora 10 , la altitudini de peste 1800 m, ninsorile vor fi moderate cantitativ (în general 15…20 l/mp) și se va depune strat nou de zăpadă ce poate ajunge până la 20 de cm.

Cod galben

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de intensificări ale vântului, ninsori viscolite şi local moderate până la ora 10.

Avertizarea Cod galben este valabilă în judeţele Timiş, Caraş-Severin, Hunedoara, Arad, Bihor, Sălaj, Alba, Cluj, Covasna şi Buzău.

Rafalele vântului vor depăși 55…65 de km/h și izolat 70 km/h în Banat, iar spre dimineață, în regiunile vestice ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare.

Cum va fi vremea în perioada 25 ianuarie-31 ianuarie

În intervalul menționat, valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval. În zonele montane, cantitățile de precipitații vor fi excedentare.

Temperaturile maxime se vor încadra între 1-9 grade Celsius în zonele mai joase, iar minimele se vor încadra între -6..2 grade Celsius. În perioada 25, 27-28 ianuarie se vor înregistra  posibil ninsori, iar maximele vor fi între -6…6 grade la munte, minime până la -11 grade Celsius.

La începutul lunii februarie, temperatura medie va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, în toate regiunile.