Agenția Națională de Meteorologie a anunțat că de miercuri, 10 martie, vremea se strică și în țara noastră se vor înregistra ninsori, în special în sud. Vremea va fi închisă și va deveni mai rece decât în mod obișnuit pentru luna martie.

Înnorările vor fi persistente în sud, centru și est, iar precipitațiile de ninsori și lapoviță se vor semna pe arii extinse. În restul zonelor, cerul va fi parțial noros.

Vântul va sufla slab ș moderat, cu intensificări în sud și est. Temperaturile maxime  se vor înregistra între 1 și 8 grade Celsius, iar cele minime, în general, între -8 și 0 grade Celsius. Meteorologii au mai anunțat că pe arii restrânse va fi ceață.

Lapoviță și ninsoare în aproape toată țara

În sudul țării vremea va fi foarte rece pentru această perioadă a anului. Precipitațiile vor fi în general moderate cantitativ. În mai multe zone din țară se vor înregistra ninsori. ANM a avertizat două avertizări de tip Cod Galben de ninsori.

Codul Galben este valabil până joi, 11 martie 2021. Va ninge predominant și se va depune, predominant, pe alocuri strat de zăpadă în Oltenia și Muntenia. În extremitatea de sud și sud-est se anunță ploi și lapoviță. Izolat se va înregistra polei.

În Carpații Meridionali și Carpații de Curbură o să ningă și se va depune un strat nou de zăpadă. În restul României, valorile se vor situa ușor sub mediile multianuale.

În Maramureș, Transilvania și Moldova vor fi precipitații slabe sub formă de ninsoare local. La începutul zilei, se vor înregistra precipitații în zona deluroasă din Banat și Crișana. Vântul se va intensifica în sud și sud-est, cu viteze de 40..60 km/h, viscolind ninsoarea.

Temperaturile maxime se vor încadra între -1 și 7 grade Celsius, iar cele minime între -7 și 2 grade Celsius.

ANM a anunțat Cod Galben de ninsoare valabil până joi, 11 martie în mai multe zone din țară.