Vremea se va răci în următoarele zile, iar meteorologii transmit că din 8 martie, temperaturile vor crește treptat.

ANM a precizat că vremea caldă din următoarele zile va fi înlocuită cu temperaturi mai reci pentru acest sfârșit de weekend. Vremea se va răci treptat, mai ales în partea de nord și nord vesta a țării. Vremea va intra într-un proces de răcire neobișnuit pentru această perioadă a anului, mai ales pe parcursul nopții.

Temperaturi sub 0 grade în prag de primăvară

În estul și depresiunile Transilvaniei, temperaturile vor ajunge să coboare până la minus 11 grade Celsius. Vântul va bate cu putere și se va înregistra, în anumite zone, lapoviță și ninsoare.

Din a doua parte a săptămânii, temperaturile vor crește considerabil și se vor înregistra valori de 16-17 grade Celsius.

,,E posibil să observăm din a doua jumătate a lunii martie o tendință și un semnal pentru o vreme mai caldă pentru luna martie”, a precizat Mateescu, direcotrul ANM.

Cum va fi vremea pe 5 martie?

În majoritatea zonelor din țară vor predomina ploile. În Maramureș, sudul și estul Transilvaniei se vor înregistra ninsori și lapoviță. În Moldova cerul se va înnora și se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

În cea mai mare parte a țării, vântul se va intensifica, cu viteze de 45…55km/h. La munte, vântul va sufla tare, cu rafale de 80…100 km/h, iar temporar va viscoli ninsoare.

Temperaturile maxime ce se vor înregistra astăzi, 5 martie, se vor încadra între 4…5 grade în partea de nord-est și 17…18 grade Celsius în sud și sud-est. Minimile vor fi cuprinse între -6 și 3 grade Celsius.

Meteorologii au anunțat că spre sfârșitul săptămânii vremea se va răci și se vor ajunge la temperaturi de -11 grade Celsius în depresiunile Transilvaniei. Totodată, ANM a mai precizat că începând din 8 martie, temperaturile vor crește, iar maximele vor ajunge, în anumite zone, până la 18 grade Celsius.