Etapa următoare a campionatului național de viteză în coastă, diviza a II-a se va desfășura la Miercurea Ciuc. Organizatorii au în plan extinderea concursului din 2022 și să avanseze în prima divizie.

Sâmbătă, 24 aprilie, va avea loc Harghita Hill Climb Challenge (Memorialul Ritner Béla).

Totodată, astăzi, 23 aprilie, se va organiza o expoziție a mașinilor ce vor participa la concursul de mâine. Autoritățile au anunțat că drumul spre Harghita-Băi va fi închis pe toată durata concursului.

Expoziție de mașini la Miercurea Ciuc

Primarul Korodi Attila a declarat că scopul principal e avansarea concursului în divizia I.

„Suntem parteneri în inițiativele de acest gen, și suntem interesați, împreună cu Consiliul Județean, în îmbinarea evenimentelor sportive cu ofertele turistice. Scopul nostru este avansarea concursului în divizia I.”, a declarat primarul Korodi Attila, în cadrul unei conferințe de presă.

Președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba, a mai adăugat că evenimentul ce va avea loc sâmbătă reprezintă o oportunitate pentru întreg județul Harghita de a promova turismul.

„Acest eveniment este o oportunitate pentru județul Harghita. Atunci când am început renovarea drumului de la Harghita-Băi am luat în considerare și evenimente de acest gen. Știind că drumul respectiv poate fi o resursă pentru dezvoltarea turistică a zonei.

Cooperăm cu municipalitatea deoarece consider că doar așa putem contribui eficient la dezvoltarea și promovarea sportului și a turismului zonal”, a spus Borboly Csaba.

Miercurea Ciuc revine pe harta sporturilor de motor din țară

Președintele AT Motorsport, Adrian Teslovan, este convins că Memorialul „Ritner Béla” va deveni o tradiție pentru Miercurea Ciuc și va deveni, treptat, un rol important pe harta sporturilor cu motor din România.

Reamintim că circulația între Pasul Tolvajos și Harghita-Băi va fi închis circulației, între orele 9:00–13:00 și 14:00–18:15. De asemenea, la concursul de sâmbătă vor participa 35 de piloți și va exista un premiu în bani pentru concurentul cel mai rapid.

Datorită pandemiei, de-a lungul traseului nu vor fi amenajate zone pentru spectatori.