Activitatea polițiștilor de frontieră din vestul României a devenit tot mai intensă în acest an. Marți, ei au depistat douăzeci și opt de migranți ascunși în automarfare

Polițiștii de frontieră din vestul țării și-au intensificat activitatea în acest an. Fenomenul imigrației devine tot mai pronunțat, iar încercarea migranților de a trece frontiera de stat a României este tot mai frecventă.

Marți, polițiștii de frontieră arădeni au depistat douăzeci și opt de cetățeni străini ascunși în automarfare care încercau să treacă ilegal frontiera României spre Ungaria. Comunicatul Poliției de Frontieră din 03.02.2021 mai menționează că toți migranții erau olicitanți de azil în România. Migranții au fost prinși la punctul de trecere Nădlac II și la punctul de trecere Vărșand.

La Nădlac II au fost prinși 19 migranți din Afganistan

 

”În data de 02.02.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Poliţiei de Frontieră Nădlac II au efectuat controlul amănunţit asupra a trei ansambluri rutiere, conduse de un cetăţean turc, un cetăţean român, respectiv un cetățean bulgar.

Cu ocazia efectuării controlului, în interiorul compartimentelor de marfă, au fost descoperiţi ascunși nouăsprezece cetăţeni străini.În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 14 şi 26 de ani, toți fiind solicitanţi de azil”, informează comunicatul Poliției de Frontieră.

La punctul de trecere Vărșand au fost depistați 9 cetățeni din Afganistan și Siria

 

La punctul de trecere Vărșand au fost, de asemenea, descoperiți ascunși în două automarfare nouă cetățeni străini. Polițiștii de frontieră arădeni ”au efectuat controlul amănunțit asupra a două automarfare conduse de un  cetăţean român, respectiv un cetățean bulgar.

În urma verificărilor, în interiorul compartimentelor de marfă au fost descoperiţi ascunşi nouă cetăţeni din Afganistan și Siria, cu vârste cuprinse între 11 şi 24 de ani, solicitanţi de azil în România”, mai precizează comunicatul.
În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun, se specifică la finalul comunicatului.

Săptămâna trecută polițiștii de frontieră din vestul României au gestionat trimiterea către țările de origine a unui număr impresionant de migranți.