Poliția de Frontieră Arad a depistat, în ultimele 24 de ore, treizeci și opt de cetățeni străini care încercau să treacă ilegal frontiera de stat a României

Poliția de Frontieră Arad a reușit să prindă, în ultimele 24 de ore, treizeci și opt de cetățeni străini care încercau să treacă ilegal frontiera de stat a României spre Ungaria. Migranții erau ascunși în automarfare și intenționau să ajungă în țările vest-europene. Cele șase TIR-uri au fost conduse de șoferi români, turci și maghiari.

Prima descoperire a fost făcută în după-amiaza zilei de marți, 26.01.2021, de către polițiștii de frontieră de la Punctul de Trecere a Poliției de Frontieră Nădlac II. Patru TIR-uri au atras atenția polițiștilor de frontieră arădeni, iar verificările au dat rezultate.

”În data de 26.01.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Poliţiei de Frontieră Nădlac II au efectuat controlul amănunţit asupra a patru ansambluri rutiere, conduse de trei cetăţeni turci şi un cetățean român. Cu ocazia efectuării controlului, în interiorul compartimentelor de marfă, au fost descoperiţi ascunși douăzeci şi şase de cetăţeni străini.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt douăzeci de cetățeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 15 şi 24 de ani şi şase cetăţeni din Pakistan cu vârste cuprinse între 21 şi 28 de ani”, prezintă comunicatul Poliției de Frontieră .

La Punctul de Trecere a Frontierei Vărșand, polițiștii de frontieră au depistat, în aceeași zi, douăsprezece migranți

La Punctul de Trecere a Frontierei Vărșand, Arad, polițiștii de frontieră au depistat, în aceeași zi, douăsprezece migranți din Afganistan și Pakistan în două TIR-uri conduse de un cetățean român, respectiv un cetățean maghiar.

”Şi polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vărşand au efectuat controlul amănunțit asupra a două  automarfare conduse de un  cetăţean român, respectiv un cetățean maghiar.

În urma verificărilor, în interiorul compartimentelor de marfă au fost descoperiţi ascunşi unsprezece cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 15 si 24 de ani şi un cetăţean din Pakistan în vârstă de 20 de ani, toți fiind solicitanţi de azil în România”.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun, încheie comunicatul citat.