Acțiunile polițiștilor de frontieră arădeni au condus la depistarea a 42 de cetățeni din Afganistan și Pakistan. Destinația lor era vestul-Europei și au fot ascunși în opt automarfare conduse de șoferi români, turci și cehi

Acțiunile polițiștilor de frontieră arădeni au condus la depistarea a 42 de cetățeni din Afganistan și Pakistan. Migranții intenționau să treacă ilegal frontiera în Ungaria. Destinația lor era vestul-Europei și au fot ascunși în opt automarfare conduse de șoferi români, turci și cehi.

”În data de  20.01.2021, în jurul orei 08.20, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Poliţiei de Frontieră Nădlac – Nagylak au efectuat controlul amănunţit asupra a două ansambluri rutiere, conduse de un cetăţean român, respectiv un cetățean turc. Cu ocazia efectuării controlului de către polițiștii de frontieră români în cooperare cu partea maghiară au fost descoperiți, ascunși în interiorul compartimentelor de marfă, patrusprezece cetăţeni străini”, prezintă comunicatul Poliției de Frontieră .

Verificările preliminare ale polițiștilor de frontieră au stabilit că migranții sunt cetățeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 16 şi 48 de ani, solicitanți de azil în România.

La PF Vărșand au fost prinși treisperezece migranți din Afganistan ascunși în trei TIR-uri

Surprizele au continuat la Punctul de trecere a Frontierei Vărșand. Controalele amănunțite asupra a trei automarfare conduse de un cetățean ceh, respectiv doi cetățeni români, au condus la descoperirea altor migrați. Șoferii transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, anvelope auto și hârtie pe ruta România-Franța, și piese auto pe ruta România-Ungaria.

”În urma verificărilor, în interiorul compartimentelor  de marfă au fost descoperiţi ascunşi treisprezece cetăţeni din Afganistan. Vârsta lor este cuprinsă între 16 si 33 de ani, toți fiind solicitanţi de azil în România”, precizează comunicatul IPF.

La PF Nădlac II au fost găsite cincisprezece persoane din Afganistan, ascunse în trei TIR-uri

La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota a avut loc o nouă captură de migranți. Poliţiştii de frontieră au depistat cincisprezece persoane ascunse în trei automarfare. TIR-urile erau conduse de doi cetățeni turci, respectiv un cetățean român.

”Cu ocazia verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt din Afganistan,  respectiv Pakistan. Au vârste cuprinse între 17 şi 28 de ani, de asemenea solicitanți de azil în țara noastră”, precizează reprezentanții Poliției de Frontieră. În toate cazurile, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru a obține toate detaliile originii și manifestării actului infracțional. Șoferii și migranții pot petrece ani buni la închisoare.