Migranți prinși în TIR-uri la Nădlac și Nădlac II

La ultima raportare, polițiștii de frontieră din vest au anunțat menținerea activității infracționare cauzată de migranți. În urma unor acţiuni desfăşurate de către poliţiştii de frontieră arădeni, au fost depistați, ascunşi în opt automarfare conduse de şoferi români şi bulgari, 51 de cetăţeni din Afganistan, Siria, Pakistan şi Sudan care încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

La Nădlac II au fost depistați 41 de migranți în șase automarfare

 

”În data de 10.02.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Poliţiei de Frontieră Nădlac II au efectuat controlul amănunţit asupra a şase ansambluri rutiere, conduse de patru cetăţeni români şi doi bulgari. Şoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, maşini de spălat, aspiratoare, profile de aluminiu, textile şi profile PVC pentru diferite societăţi din Italia, Slovenia, Germania şi Cehia.

Cu ocazia efectuării controlului, în interiorul compartimentelor de marfă, au fost descoperiţi ascunși patruzeci şi unu de cetăţeni străini.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Afganistan, Siria, Pakistan şi Sudan cu vârste cuprinse între 9 şi 50 de ani, solicitanţi de azil in ţara noastră”, informează comunicatul Poliției de Frontieră din 11.02.2021.

La Nădlac – 10 migranți din Afganistan ascunși în două TIR-uri

 

De asemenea, la Punctul deTrecere Nădlac în două automarfare au fost prinși zece cetățeni din Afganistan.

”Şi polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac au depistat în două  automarfare conduse de un  cetăţean român, respectiv un cetățean bulgar, zece cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 16 şi 33 de ani, solicitanţi de azil în România.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun”, mai precizează comunicatul citat.

Fenomenul imigraționist se menține la cote ridicate, iar România este o țară de tranzit pentru migranți. O parte a migranților sunt sprijiniți încă din țările orientale pentru trecerea frontierei României cu Ungaria, în timp ce unii migranți sunt deja solicianți de azil în țara noastră.