Anii au trecut, dezbateri s-au susţinut, însă degeaba au fost demarate demersuri. Abia acum, dezvoltatorii imobiliari promit că vor realiza un sens giratoriu pentru cartierul Via Carmina şi centre comerciale ce vor fi construite în zonă, care în următoarele şase luni urmează să fie construit, pe DN7, în vederea consolidării acesului în cartierul rezidenţial Via Carmina,multdoritul sensgiratoriu.

Proiectul de faţă este asigurat prin finanţarea dezvoltatorului imobiliar, precum şi a unui număr de două comapanii care urmează să deţină două centre comerciale în zona respectivă.

Un teren cu o suprafaţă de 1.800 de metri pătraţi, un lot care este necesar bunei realizări a giratorului, va fi pus la dispoziţie de către Primăria Vladimirescu.

O Soluţie acceptată

Potrivit spuselor primarului, acesta a obţinut avizul pentru proiectul de faţă, acordat de către Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Timişoara.

„Proiectul va fi realizat cu fonduri private. În 2019, noi am emis primul certificat de urbanism pentru acest sens giratoriu, care nu s-a realizat. În februarie 2021, am emis un nou certificat de urbanism, iar în mai puţin de o lună dezvoltatorul imobiliar a reuşit să obţină şi aviz de la DRDP. În câteva luni, acest sens giratoriu va fi finalizat şi va rezolva o parte din problemele de trafic din zonă”, ne-a declarat primarul.

De asemenea, pista de biciclete de pe marginea DN7 va fi şi aceasta modificată, urmând să devină curbată, potrivit sensului giratoriu.

„Costurile realizării lucrării vor fi suportate de către beneficiar. Pentru ca lucrările să înceapă, beneficiarul mai are nevoie de un aviz de la IPJ Arad, iar după obţinerea acestui aviz, DRDP Timişoara va elibera autorizaţia de amplasare şi execuţie a lucrărilor în zona drumului”, a mai precizat instituţia.

Europa abandonată

Sensul giratoriu în cauză nu va putea însă să rezolve şi problema legată de accesul în cartierul Europa, care în momentul de faţă se realizează prin localitatea Vladimirescu, în ceea ce privesc şoferii care vin dinspre Arad. După cum se cunoaşte, autorităţile au închis accesul principal pe Strada Roman, unde actualmente intrarea este permisă în cartier numai pentru şoferii care vin dinspre Deva.

Viaduct şi pasaje

Mihai Mag menţionează însă faptul că pe termen mediu sau lung, sunt programate şi proiecte care vizează cartierul anterior amintit. În eventualitatea fericitului caz în care acestea vor fi cu succes implementate, problema aglomeraţiei şi a blocajelor de pe DN7 va fi întradevărat rezolvată.

„CFR are deja un proiect pentru realizarea unui viaduct peste calea ferată care se intersectează cu drumul naţional. Acest viaduct va avea şi o bretea care va asigura legătura cu Europa, în zona drumului care merge acum spre baza sportivă şi zona de servicii. Din câte ştiu, acest proiect are deja finanţare”, a spus primarul.

Pentru realizarea viaductului, vor mai trece însă ani buni, admite edilul, care spune însă că mai există două proiecte de trafic în zonă: „Vor fi realizare două sub-traversări, două pasaje pe sub calea ferată”.