Ministrul Educației a mai spus că își dorește reluarea cursurilor față în față, iar această decizie se va lua după 15 ianuarie. ,,Vreau să vă spun că aseară aveam (…) 293.000 de persoane angajate în sistemul de învățământ preuniversitar și de aproape 47.000 de persoane angajate în sistemul de învățământ superior. 340.000 de persoane. Indiferent care va fi procentul care se vaccinează va fi un plus. „Ca ministru al Educației, ca profesor, ca părinte, din orice perspectivă, îmi doresc deschiderea cât mai grabnică a școlilor. Această decizie se va lua după jumătatea lunii ianuarie, a mai precizat Sorin Cîmpeanu pentru Antena3.

Revenirea la școală se va face gradual

Revenirea la școală se va face gradual,  în funcție de evoluția epidemiologică și modul în care va evalua campania de vaccinare. De asemenea, ministrul Educației a mai specificat că decizia finală cu privire la deschiderea școlilor va aparține autorităților.

Totodată,Sorin Cîmpeanu a solicitat tuturor unităților de învățământ ca până în data de 15 ianuarie, ora 16:00, să există o evaluare cu privire la disponibilitatea de vaccinare a angajaților din învățământ.

Elevii se vor întoarce la școală, în format online, pe 11 ianuarie. Totuși, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, speră ca pe 8 februarie, ziua în care va începe cel de-al doilea semestru, elevii vor putea reveni în bănci, treptat, respectând toate recomandările autorităților privind răspândirea noului coronavirus.

Învățământul online în România

Conform Organizației Salvați Copiii România, peste 47 % dintre elevi nu dețin resursele necesare pentru învățământul online. Ministerul Educației a cumpărat peste 250.000 de tablete, ce au fost distribuite elevilor ce nu-și permiteau să participe la cursurile online.

De asemenea, aproape patru din zece părinți de elevi petrec împreună cu aceștia, în scopul sprijinirii lor cu activitățile de învățare trei ore sau mai mult pe durata unei zile și doar jumătate dintre elevi au avut contact cu profesorii sau învățătorii pentru toate materiile, pe perioada stării de urgență.