De asemenea, Vlad Voiculescu a mai afirmat la conferința video,,Vaccinarea COVID-19 pe înțelesul tuturor: ce cunoaștem, ce dovezi științifice există?” că e de așteptat o scădere ușoară a numărului persoanelor vaccinate, odată ce va începe administrarea celei de-a doua doze.  „Pentru a fi sinceri până la capăt, trebuie să spunem că avem un stoc limitat de vaccinuri. În momentul acesta, avem un stoc limitat de vaccinuri şi numărul de persoane noi care se va putea vaccina va scădea, pentru că va trebui să îi vaccinăm cu doza a doua şi pe cei din etapa 1″, a spus ministrul Voiculescu.

Conferința a fost organizată de Colegiul Medicilor din România în parteneriat cu Universitățile de Medicină și Farmacie.

90.000 de persoane vaccinate până în prezent

Vlad Voiculescu a mai specificat la conferință că , în România, până în prezent, au fost vaccinate peste 90.000 de persoane ce lucrează în domeniul social și cei din sectorul de sănătate. Din fericire, au fost înregistrate puține reacții adverse datorită vaccinului.

Etapa a 2 a va începe , cel mai probabil, din 15 ianuarie 2021, iar persoanele care vor fi vaccinate sunt vârstnicii de peste 65 de ani și cei cu boli cronice.  „Vom începe, cel mai probabil, etapa 2 cu vaccinarea seniorilor din centrele rezidențiale.Nu vrem să răpim nimănui din linia întâi, nimănui din cei care lucrează în domeniul sănătății sau în domeniul social această oportunitate extraordinară pe care o avem, și anume aceea de a ne vaccina, de a nu mai trăi în teamă”, a mai spus ministrul.

Miercuri, 6 ianuarie, România a primit încă 150.000 de doze de vaccin, reprezentând a treia tranșă de vaccin de la Pfizer /BioNTech. Dozele au sosit în țara noastră cu avionul pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a mai precizat că ,, războiul îl vom câștiga doar prin vaccinare” și că recomandă ca un număr cât mai mare de români să se vaccineze deoarece dozele sunt sigure și eficiente.