Ministerul Sănătății a postat pe pagina de Facebook un mesaj prin care îndeamnă populația să se vaccineze pentru a fi mai aproape de cei dragi.

Pe lângă mesajul postat, pe pagina de Facebook au distribuit un proiect artistic realizat de Dan Perjovschi. Imaginea are un mesaj clar: ,,Pupă-mă la vară”!. Proiectul a fost realizat cu sprijinul Observatorului Român de Sănătate și GlobalFocus Center.

,, Ție de ce îți e dor? De o vizită la bunici? De o plimbare pe malul mării la răsărit? De o petrecere cu prietenii? Doar cu ajutorul vaccinării putem să oprim pandemia și să revenim la normal”, se arată în mesajul postat pe Facebook de Ministerul Sănătății.

Informațiile false, o amenințare la adresa sănătății publice

Totodată, Ministerul Sănătății a recomandat un site cu surse de încredere despre vaccinare. Informațiile false ce se distribuie în spațiul virtual sunt o adevărată problemă pentru sănătatea publică.

,,Important! Informațiile false sau înșelătoare legate de pandemia COVID-19 reprezintă o amenințare la adresa sănătății publice, conform Comisiei Europene. Vă recomandăm să vă informați din surse de încredere:  https://bit.ly/actualizare_covid / https://bit.ly/rovaccinare”, mai e specificat în mesaj”.

Vaccinează-te acum și pupă-mă la vară!

Artistul Dan Perjovschi a venit cu o idee ingenioasă de a promova vaccinarea. Sprijinit de Observatorul Român de Sănătate și GlobalFocus Center, Ministrul Sănătății a preluat imaginea, ce are mesajul: ,,Pupă-mă la vară!”. Astfel, românii sunt îndemnați să se vaccineze într-un număr cât mai mare pentru ca și în vară să putem să fim, din nou, alături de cei dragi.

,,Ne bucurăm să descoperim mesajele artiștilor care aleg să se vaccineze. De aceea distribuim și pe pagina noastră acest proiect artistic realizat de Dan Perjovschi cu sprijinul Observatorului Român de Sănătate și GlobalFocus Center”, se arată în mesajul de pe Facebook.

Ministerul Sănătății îndeamnă pe toți românii să se informeze doar  din surse de încredere și să se vaccineze într-un număr cât mai mare.