În cadrul întâlnirii de la sediul consiliului județean au fost analizate principalele proiecte de dezvoltare aflate în implementare la nivelul instituției. În acest context, o atenție aparte a fost acordată proiectului de edificare a Spitalului Pediatric Monobloc. Acesta este primul spital public din zona Transilvaniei care va oferi servicii medicale integrate în domeniul pediatriei. A fost, astfel, solicitat sprijinul Ministerului pentru derularea în bune condiții a proiectului.  S-au discutat și condițiile în ceea ce privește  obținerea de fonduri pentru materializarea acestei investiții de importanță regională.

Tot în cadrul întâlnirii a fost abordată și situația determinată de pandemia de COVID-19, inclusiv stadiul proiectelor cu finanțare europeană. Acestea sunt menite să asigure gestionarea optimă a crizei sanitare. Astfel, o solicitare extrem de importantă din partea conducerii Consiliului Județean a fost aceea de majorare a sumelor alocate acestor investiții. În același timp, având în vedere faptul că, consiliul județean a câștigat și implementează mai multe proiecte cu finanțare europeană. Proiectele au același scop, atât pentru spitalele din subordine cât și celor aflate sub autoritatea altor entități locale sau centrale.

În cadrul întâlnirii s-au dezbătut și alte proiecte

Un alt subiect abordat a vizat analizarea stadiului derulării Programului Național de Cadastru și Carte Funciară. Trebuie analizate și identificate modalitățile concrete prin care se poate asigura optimizarea funcționării acestuia în vederea. Din dorința de a veni în sprijinul comunităților clujene, se cere cadastrarea gratuită cât mai rapidă a terenurilor.

Cseke Attila a fost prezent, joi şi vineri, în judeţul Cluj, unde, printre altele, a vizitat trei obiective de investiţii. Ministrul a vizitat o  biserică de 650 de ani din Turda și o sală de sport din acelaşi municipiu. Al treilea obiectiv a fost viitorul sediu al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. Proiectul presupune o investiţie de 128 de milioane de lei. Cseke Attila a subliniat disponibilitatea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației de a participa și a ajuta proiectele regionale.