În urma unei conferințe organizată la Iași, Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a vorbit despre redeschiderea totală a școlilor unde angajații sunt vaccinați 100%.

Demnitarul a participat marți, 27 aprilie, la conferința ,,Vaccinare și testare pentru învățare”.

„Dacă vor exista școli cu procent de vaccinare 100%, acestea cred eu că ar putea să solicite celor care au competențe de a se pronunța asupra solicitării de prezență fizică 100% indiferent de scenariul în care funcționează acea școală”, a declarat în această dimineață ministrul Sorin Cîmpeanu.

Numărul cazurilor de COVID-19 este într-o continuă scădere

Cîmpeanu a declarat că ia în calcul școlile în care vaccinarea a fost realizată sută la sută.

,,Ne gândim să luăm în calcul persoanele cu contraindicații medicale. Dar cu această excepție dacă vor exista școli cu procent de vaccinare 100% acestea cred eu că ar putea să solicite celor care au competențe de a se pronunța asupra solicitării de prezență fizică 100% indiferent de scenariul în care funcționează acea școală”, a precizat demnitarul.

Cîmpeanu a mai susținut la conferința unde a participat că o astfel de măsură ar ajuta enorm elevii să recupereze pierderile suferite datorită pandemiei de COVID-19.

Ministrul Educației: Posibilitatea orelor de recuperare în vacanța de vară 

,,Este un element care ar ajuta foarte mult la recuperarea pierderilor suferite de către toți elevii, pierderi mari și mai cu seamă pierderi neuniform repartizate”, a declarat Cîmpeanu.

Cu toate acestea, ministerul Educației a mai precizat că ar exista posibilitatea ca în vacanța de vară să se facă ore de recuperare, decizie ce a nemulțumit părinții, profesorii și în special elevii. Cu precădere, pentru ca un astfel de demers să fie pus în practică, primii care trebuie să decidă sunt părinții elevilor.

În cadrul conferinței de la Iași, Sorin Cîmpeanu a subliniat faptul că mii de elevi din toată țara au pierdut enorm în timpul predării online. Mulți dintre ei nu au avut posibilitatea de a participa la ore, iar profesorii nu au fost pregătiți pentru a preda din fața unui calculator sau tablete.