Într-un comunicat de presă, Ministerul Educației a cerut publicarea pe pagina web a fiecărei universități, școli și inspectorate școlare a link-ului către Platforma naţională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19.

„Ministerul Educaţiei mulţumeşte învăţământului superior medical românesc pentru disponibilitatea de implicare în promovarea informaţiilor corecte în legătura cu vaccinarea anti COVID-19, precum şi tuturor universităţilor care şi-au oferit sprijinul pentru organizarea centrelor de vaccinare. Prin prisma importanţei reprezentată de corecta informare privind vaccinarea, în scopul creşterii siguranţei sanitare în şcoli, universităţile de medicină şi farmacie şi universităţile care au în structură facultăţi de medicină şi farmacie îşi declară disponibilitatea de organizare şi participare în webinarii şi sesiuni de informare destinate personalului din sistemul naţional de educaţie”, precizează comunicatul Ministerului Educației.

Sprijin din partea tuturor facultăților de medicină și farmacie

Sorin Cîmpeanu laudă inițiativa tuturor facultăților de medicină și farmacie din țară și a Colegiului Medicilor din România pentru punerea la dispoziție a resurselor de informare ,în sprijinul populației, cu privire la numeroasele întrebări legate de procesul de vaccinare împotriva noului coronavirus.

„Prin manifestarea disponibilităţii şi deschiderii facultăţilor de medicină şi farmacie din ţară şi a Colegiului Medicilor din România de a organiza webinarii şi sesiuni de întrebări şi răspunsuri privind temele campaniei de vaccinare, personalul din învăţământ va beneficia de un plus important în procesul de informare profesionistă şi credibilă. Ministerul Educaţiei consideră prioritară sprijinirea informării privind vaccinarea şi a solicitat tuturor şcolilor, inspectoratelor şcolare şi universităţilor publicarea pe pagina web proprie a linkului către Platforma naţională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 – https://vaccinare-covid.gov.ro/. De asemenea, mulţumim pentru disponibilitatea manifestată de către universităţile româneşti cu privire la identificarea unor locaţii adecvate pentru organizarea de centre de vaccinare”, se mai arată în comunicatul de presă al Ministerului Educației.

La sfârșitul lunii ianuarie se va anunța dacă din 8 februarie elevii se vor întoarce în școli. Sorin Cîmpeanu a mai declarat că acest lucru e posibil în funcție de evoluția epidemiologică în următoarea perioadă.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiță, a spus că peste 125.000 de persoane din sistemul medical s-au vaccinat.