Sorin Cîmpeanu a declarat pentru Digi24 că în prezent există educație sexuală în cadrul disciplinei ,,Educație pentru sănătate”. Ministrul a adăugat că această disciplină este opțională și la care nu participă un număr mare de elevi.

„Cu siguranţă este nevoie de educaţie sexuală, există şi în acest moment în cadrul disciplinei Educaţie pentru sănătate care este însă o disciplină opţională, urmată de un număr relativ redus de elevi”, a declarat ministrul Educației pentru Digi24.

Educația sexuală– inclusă în planurile-cadru pentru licee

Cîmpeanu a declarat că este de acord cu introducerea educației sexuale în școli și că deja a fost inclusă în planurile-cadru pentru licee. Aceste planuri stabilesc materiile și numărul de ore pentru fiecare materie ce va fi predată în sălile de clasă din liceu.

„Este vorba de curriculum, este vorba de planurile cadru de liceu. Ştiţi foarte bine că au fost lansate în dezbatere planurile cadru pentru întregul învăţământ liceal. În urma consultării publice au rezultat mai bine de 1.000 de propuneri de modificare, lucru care ne-a condus la concluzia că este bine să analizăm în amănunt, în ansamblu, planurile cadru.

Adică lista de discipline şi numărul de ore alocat fiecărei discipline, inclusiv disciplina despre care vorbiţi şi în urma acestei consultări să pornim cu dreptul într-un mod în care să avem acceptul întregii societăţi, să avem planuri cadru adaptate cerinţelor societăţii, cerinţelor angajatorilor şi, bineînţeles, adecvate secolului XXI”, a mai adăugat Sorin Cîmpeanu.

Diana Șoșoacă este împotriva introducerea educației sexuale în școli

Senatoarea de la AUR, Diana Șoșoacă, a declarat în nenumărate rânduri că este împotriva introducerii educației sexuale în școli. Ea a precizat, în plenul Parlamentului, că președintele României ar trebui să se gândească de două ori înainte de a promulga o astfel de lege.

,,Discutăm despre educație sexuală. S-a gândit cineva vreodată să se uite la standardele pentru educatia sexuala in Europa?”, a declarat Diana Șoșoacă.