Conform Antena 3, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că după prima săptămână de cursuri în școli, situația nu este îngrijorătoare. Rata de infectare fiind de 1 la 10.000.

La nivel național, după revenirea în bănci a elevilor, 290 de elevi au fost testați pozitivi în prima săptămână. Cîmpeanu susține că riscul este unul gestionabil, dar că nu poate fi eliminat complet.

Rata de infectare în școli este 1 la 10.000

,,Aceşti 290 de elevi, din fericire asimptomatici sau cu forme foarte uşoare, sunt 1 la 10.000, deci o rată de infectare mult inferioară ratei generale de infectare. Sunt 200 din 136.000 de clase. Din perspectivă epidemiologică, situaţia nu este îngrijorătoare”, a completat ministrul Sorin Cîmpeanu, scrie sursa citată.

Totodată, ministrul Educației a precizat că nu există riscul, pentru moment, de a închide școlile. În cazul în care rata de infectare va crește considerabil, varianta de închidere a școlilor și trecerea, din nou, la învățământul online, este foarte probabilă.

Cîmpeanu a mai adăugat că săptămâna viitoare va discuta cu autoritățile sanitare despre purtarea măștii la orele de sport.

Ministrul Educației îl sprijină pe Vlad Voiculescu

Sorin Cîmpeanu a mai discutat pentru sursa citată despre scandalul diplomelor obținute de ministrul Sănătății. El a spus că totul este în regulă și că va cere Centrului naţional de recunoaştere şi echivalare a diplomelor să aducă lămuriri pe această temă.

„Sunt ministrul Educaţiei din România, nu sunt ministrul Educaţiei din Austria. Eu ştiu că avem un Centru naţional de recunoaştere şi echivalare a diplomelor.  Este foarte profesionist şi care până acum, cât am lucrat cu ei, nu a greşit. Au o experienţă foarte bogată şi sunt convins că acea echivalare a fost făcută pe baza unor argumente foarte solide.

Şi pentru a nu face o afirmaţie fără acoperire, o să o rog pe colega mea care conduce acel Centru să dea aceste explicaţii lămuritoare publice”, a spuns ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, la Antena 3, potrivit news.ro.