Conform AGERPRES, Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, consideră că elevii care nu vin la școală datorită simptomelor de infectare cu COVID-19 să nu fie puși absenți. Această decizie vine în contextul începerii școlii în 8 februarie.

“Poate ar trebui mai clar precizate acele situaţii, în care dacă elevul prezintă simptome, recomandarea să fie inclusiv la nivelul ordinului de ministru comun mai clar, de a nu se prezenta în colectivitate.

De asemenea, cred că este bine să precizăm că în situaţia în care prezintă simptome, nu se prezintă la şcoală, nu se pun absenţe sau absenţele sunt motivate. Îi rog pe colegii inspectori generali să ia în considerare acest lucru şi să-l transmită deja în şcoli. El va face şi obiectul adăugirilor la acest proiect al ordinului de ministru”, a spus ministrul Educaţiei.

Teste antigen pentru profesori

Sorin Cîmpeanu a mai adăugat că există varianta testării pentru noul coronavirus cu teste antigen a cadrelor didactice.

“De asemenea, este o solicitare legată de posibilitatea de testare cu teste antigen şi a cadrelor didactice, care, bineînţeles, nu au nevoie de alt accept decât al lor, dacă doresc să poată face acest lucru, teste antigen la şcoală la cabinetele medicale, subliniez, dacă doresc”, a mai arătat ministrul.

Structura noului an școlar 2021-2022

Ministrul Educației a precizat că noul an școlar va debuta cu a doua zi de luni din cursul lunii septembrie 2021.  De asemenea, semestrul al doilea va începe după vacanţa de Crăciun.

,,Sunt optimist, până azi am lucrat la structura anului școlar 2021-2022. Îmi doresc să punem lucrurile în regulă și din această perspectivă. Îl văd cu început de școală în septembrie, probabil că în a doua zi de luni a lunii septembrie, cu derulare cu prezență fizică, un prim semestru care se încheie înainte de vacanța de Crăciun”, a spus Sorin Cîmpeanu, Ministrul  Educației.

Ministrul a mai precizat că vacanţa dintre semestre va fi comasată cu cea de Crăciun şi Anul Nou.